Skip to Content

De gemeente Moerdijk en de provincie Noord-Brabant werken al jaren samen met bedrijven op het haven- en industrieterrein Moerdijk om de bereikbaarheid te verbeteren. Een voorbeeld daarvan is de pilot Ridesharing. Het bedrijf Toogether ontwikkelde een handige app om ridesharing mogelijk te maken. Sinds de start van de pilot, begin 2019, maakten maar liefst 590 Moerdijk-medewerkers deel uit van de Toogethr-community. Dit heeft er mede aan bijgedragen dat we in totaal 12.632 spitsmijdingen hebben gerealiseerd en een CO₂-besparing van meer dan 251.500 kg CO₂!

De pilot Rideshare in Moerdijk loopt op 28 februari af. Vanwege corona werken we zoveel mogelijk vanuit huis en wordt het samen rijden beperkt. Na overleg met alle stakeholders in Moerdijk is besloten om de pilot met Toogethr op dit moment niet te verlengen. Omdat we willen blijven werken aan praktische en duurzame mobiliteitsoplossingen zullen we de komende periode in gesprek gaan met bedrijven over andere oplossingen.

Het gebruik van de app wordt per 1 maart a.s. stopgezet. Natuurlijk worden je persoonsgegevens automatisch verwijderd. Gebruikers van de app kunnen nog punten inwisselen door 2 producten te bestellen tot 28 februari. Bij deze willen we alle deelnemers bedanken voor alle gedeelde ritten die je met je Moerdijk-collega’s hebt gemaakt. Samen hebben we Moerdijk een stukje beter bereikbaar gemaakt!

Dit bericht is opgesteld door gemeente en provincie.

In het kader van mobiliteitsoplossingen en een beter bereikbaar Moerdijk, brengen we een bericht vanuit het Brabant Mobiliteitsnetwerk (BMN) onder de aandacht:

BMN helpt werkgevers stappen te zetten op het gebied van mobiliteit. BMN kan meedenken over uw fiscale regelingen, u op gang helpen met het stimuleren van fietsen, goede voorbeelden geven van thuiswerk regelingen en het huidige reisgedrag van uw medewerkers in beeld te brengen. Ook zorg BMN voor verbinding tussen u, andere werkgevers, overheden en marktpartijen. Zodat samen stappen gezet worden naar een duurzaam bereikbaar Brabant. BMN wordt gefinancierd door Overheid, Rijk en Provincie.

Wilt u ook aan de slag met mobiliteit? Start dan eens met de Webinars van BMN. Regelmatig geeft BMN in 45 minuten kennis, voorbeelden en praktische tips over een onderwerp. Het afgelopen jaar kwamen aan bod onderwerpen als fietsstimulering, fiscale regels, leaseautobeleid, impact van Covid-19, deelmobiliteit en elektrisch rijden. Hier kunt u alle Webinars terugkijken. Wilt u live kijken, meld u dan aan voor het Webinar van 4 maart. Het onderwerp: 'De nieuwe Sjees mee fiets stimuleringspakketten voor werkgevers'. 

Contact

Bent u geïnteresseerd in BMN en wat zij voor u kunnen betekenen? Kijk dan eens rond op hun website www.brabantmobiliteitsnetwerk.nl of neem contact op met Emma van Breda, emma@brabantmobiliteitsnetwerk.nl of 06-52163271.

BMN

Brabant Mobiliteitsnetwerk (BMN) brengt partijen samen die vanuit een gedeelde visie en ambitie werken aan een duurzaam bereikbaar Brabant. De kracht van BMN is verbinden, adviseren en inspireren. De provincie Noord-Brabant startte het regionale werkgeversnetwerk eind 2013. De eerste community was in 2014 een feit. Inmiddels bestaat het netwerk uit 33 communities in en rondom de (middel)grote steden. De meer dan 500 werkgevers die zich aansloten bij deze communities, vertegenwoordigen samen 214.000 medewerkers. Het Brabant Mobiliteitsnetwerk is onderdeel van SmartwayZ.NL, en wordt gefinancierd door het Rijk, de provincie, gemeenten en wegenprojecten.

Ook interessant