Ruimte voor logistiek

Dankzij de strategische ligging is Port of Moerdijk logistieke hotspot bij uitstek. Logistieke activiteiten krijgen alle ruimte op Tradepark en Distriboulevard. Een nieuw te ontwikkelen Logistiek Park maakt extra ruimte: speciaal voor bedrijven die waarde toevoegen aan grondstoffen en goederen. Value added logistics krijgt in Moerdijk optimale groeikansen. 

 

Nieuw Logistiek Park Moerdijk

Direct aangesloten op water, weg en spoor


Havenbedrijf Moerdijk ontwikkelt samen met LPM Holding het Logistiek Park Moerdijk (LPM). Het LPM biedt ruimte voor grootschalige opslag en distributie en voor value added logisticsDeze uitbreiding van haven- en industrieterrein Moerdijk komt in de oksel van knooppunt Klaverpolder (A16/A17). Het Logistiek Park wordt duurzaam ontwikkeld en zorgvuldig in het landschap ingepast. 

Informatie over het LPM vind je op de speciale projectpagina op deze website.


Logistieke draaischijf


De strategische ligging maakt Port of Moerdijk tot een krachtige logistieke draaischijf. Intercontinentale vracht bereikt Moerdijk rechtstreeks via zee, of via de mainports van Antwerpen en Rotterdam. Als extended gate is Port of Moerdijk via deze mainports optimaal toegankelijk. 

Multimodaliteit - over weg, land en zee - en gecombineerd transport zorgen voor een snelle, efficiënte doorstroom van en naar de meest uiteenlopende Europese bestemmingen. Dikke en dunne goederenstromen komen samen in Moerdijk en vinden verpakt, gebundeld, gekoeld, bewaard of bewerkt veilig, snel en efficiënt hun weg naar de klant. 


Kansen voor Value Added Logistics


Moerdijk combineert de strategische ligging met een uitstekend ondernemersklimaat voor logistieke bedrijven. In de Distriboulevard en Tradepark West vinden kleine en grote logistieke bedrijven volop ruimte om te ondernemen en te groeien. 

Met goede ondersteuning door tal van faciliterende dienstverleners. Met een uitstekende infrastructuur. Met water en kades om de hoek en een overheid die volop meewerkt om vestiging van nieuwe bedrijven mogelijk te maken. Bedrijven die inzetten op value added logistics pakken hun kans. Assemblage, montage, bewerking, verwerking, ompakking en verpakking van grondstoffen, halffabricaten, eindproducten, in Moerdijk kan het allemaal. Het succes van Tradepark en Distriboulevard krijgt een vervolg op een nieuw te ontwikkelen logistiek park.


Prijswinnende hotspot


Port of Moerdijk is een unieke vestigingsplaats voor logistieke bedrijven. Niet voor niets sleept deze regio, West-Brabant, jaar na jaar logistieke prijzen in de wacht. 

De haven van Moerdijk bezit een unieke combinatie van drie eigenschappen: een strategische ligging ten opzichte van de mainports van Antwerpen en Rotterdam, uitstekende verbindingen via zee, binnenwater en land én: volop ruimte voor bestaande en nieuwe bedrijvigheid. Dit biedt gouden kansen voor logistieke bedrijven die waarde toevoegen aan producten.