Omgeving

Waardetoevoeging


Op het Logistiek Park Moerdijk kiest het havenbedrijf voor logistieke bedrijven die gericht zijn op business-to-business en waardetoevoeging. Er komen kavels voor bedrijven van minimaal 5 hectare. In totaal telt het LPM in de toekomst 200 hectare, waarvan ruim 140 hectare is bedoeld voor bedrijven. Dit wordt in fasen gerealiseerd, over een periode van acht tot negen jaar. De eerste afnemers zijn al bekend: DSV en Lidl, die respectievelijk invulling zullen geven aan ontwikkelcellen 1 en 3 (zie afbeelding).

Voor de overige gronden heeft het havenbedrijf een samenwerking met VGP Park Moerdijk, dat op ontwikkelcellen 2 en 4 zal bouwen. Bedrijven die interesse hebben zich daar te vestigen, kunnen contact opnemen met +31 10 310 5310.

De bekende logistieke dienstverlener DSV ontwikkelt op het LPM meer dan 200.000 m2 hoogwaardige opslag en distributie, op een perceel van in totaal ruim 34 hectare.Het warehouse van DSV zal naar verwachting worden verdeeld in 10 hallen. Er komen 136 docks voor vrachtauto's, 5 kantoren, 4 ingangen en meer dan 1.000 parkeerplaatsen op het dak. Onderstaand beeld is een impressie van het warehouse. 

Artist impression © DSV Global Transport and Logistics