Omgeving

Actueel


De voorbereidingen voor het LPM zijn in volle gang. Het eerste deelgebied, langs de A17, is inmiddels bouwrijp. Wij zijn bezig met de voorbelasting van deelgebied twee, dat langs de Lapdijk ligt. Hier leggen wij ondertussen ook de toekomstige wegen aan (zie foto). Een deel hiervan gaan wij binnenkort asfalteren. In deelgebied drie, langs de A16, zijn wij bezig met voorbereidende werkzaamheden. Regelmatig rijden er vrachten met zand van de haven naar het LPM. Dit zand gebruiken wij voor de voorbelasting van de deelgebieden.

Belangrijke informatie tijdelijke wegafsluitingen

Komende maanden vinden er werkzaamheden plaats voor de toekomstige verkeersontsluiting van het LPM die gepaard gaan met verkeersmaatregelen in de omgeving. Boskalis, de aannemer die de Interne Baan bouwt, is gestart met de bouw van een nieuw viaduct over de A17 en een brug over de Roode Vaart. I.v.m. deze werkzaamheden vinden er een aantal tijdelijke wegafsluitingen plaats: 

  • De Blokdijk is op dit moment afgesloten voor verkeer. Deze afsluiting duurt van 9 januari 2023 t/m 17 april 2023. 
  • In de weekenden van 14-17 april 2023 en 26-29 mei 2023 is de A17 tussen knooppunt Klaverpolder en knooppunt Noordhoek in beide richtingen tijdelijk afgesloten. 
  • Van 8 t/m 14 mei 2023 zal de Koekoekendijk i.v.m. werkzaamheden worden afgesloten voor verkeer. De afsluiting vindt plaats in de meivakantie. 

Meer over de afsluitingen en de omleidingsroutes leest u onder het kopje 'Verkeersontsluiting'. 

Communicatie en nieuwsbrief

We begrijpen goed dat deze ontwikkeling impact heeft op de omgeving. Daarover gaan we graag het gesprek aan in de diverse Dorpstafels en de Omgevingstafel Moerdijk. Ook brengen we regelmatig een digitale nieuwsbrief uit, specifiek over het Logistiek Park. Uiteraard verstrekken we uw mailadres niet aan derden en in elke nieuwsbrief krijgt u gelegenheid om u weer uit te schrijven.

Voorgaande nieuwsbrieven

Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief over het Logistiek Park Moerdijk

  • Man
  • Vrouw
  • Inwoner van de gemeente Moerdijk
  • Medewerker/vertegenwoordiger van een bedrijf of instelling
  • Anders

Contact 
Heeft u een vraag of opmerking over (de aanleg van) het LPM? Mail dan gerust naar lpm@portofmoerdijk.nl. Wij streven ernaar uw mail zo snel mogelijk te beantwoorden.

Vragen over ruimtelijke ordening?
Voor vragen over de ruimtelijke ontwikkeling van LPM neemt u contact op met Gert Slager.

Interesse in vestiging?
Voor vragen over commercie en vestiging neemt u contact op met Annette van Ketel

Ander nieuws Port of Moerdijk

Wilt u daarnaast op de hoogte blijven van ander nieuws over het haven- en industrieterrein Moerdijk, dan kunt u zich hier ook aanmelden voor PortNews: de algemene nieuwsbrief van Port of Moerdijk.