Nieuws

09/02/2021

Slotevent Pyrolyse Proeftuin Moerdijk


De Pyrolyse Proeftuin Zuid-Nederland loopt ‘officieel’ af, maar de betrokken partijen willen samen verder met een Proeftuin 2.0. Intussen is pyrolyse volwassen geworden. Zo zijn er meerdere bedrijven die de komende tijd commerciële fabrieken gaan bouwen. Ook Shell geeft aan concrete plannen te hebben voor chemische recyclingfaciliteit die afvalplastics omzet naar grondstof voor zijn naftakrakers in Moerdijk.

Dit en meer stond centraal in de webinar tijdens de Week van de Circulaire Economie 2021. Onder leiding van Commercieel manager Manon Baartmans spreken de 14 partners uit de proeftuin over hun ervaringen met demonstraties, over de kansen en uitdagingen en over de toekomst van de Pyrolyse Proeftuin nu het 'project' waarvoor Europese subsidie is ontvangen, officieel afloopt.

Zeer de moeite waard om terug te kijken als je meer wilt weten over het duurzaam verwerken van afvalstromen. Te gast zijn o.a. partners van de proeftuin Shell Moerdijk, TNO, Avans, Waste4Me, Teknow, Delphy en Charcotec. 

Lees ook: "Pyrolyse wordt mainstream" - via Agro & Chemie

 


MEER INFORMATIE
Vorige Volgende