Nieuws

07/12/2023

Moerdijkseweg afgesloten voor verkeer vanaf 18 december


In de oksel van knooppunt Klaverpolder (A16/A17) ontwikkelt Havenbedrijf Moerdijk het Logistiek Park Moerdijk (LPM). In verband met verkeersveiligheid wordt de Moerdijkseweg vanaf maandag 18 december afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt met borden omgeleid via station Lage Zwaluwe.  

Lees meer
30/11/2023

WEST-BRABANT 'LOGISTIEKE HOTSPOT VAN HET JAAR’ 2023


De regio West-Brabant is opnieuw uitgeroepen tot ‘Logistieke Hotspot van het Jaar’. Gisteren nam Remco Heus (Havenbedrijf Moerdijk) samen met Daan Quaars en Jack Zagers namens Logistics Community Brabant (LCB) de ereprijs in ontvangst tijdens de Summit Logistieke Hotspots 2023. West-Brabant won de onderscheiding ook al eens in 2017 en 2018 en maakt sinds 2016 deel uit van de top drie van het jaarlijkse onderzoek van Logistiek.nl.

Lees meer
07/11/2023

W.E.C. Lines verbindt Port of Moerdijk met Casablanca


Rederij W.E.C. Lines breidt haar dienstverlening van en naar Port of Moerdijk uit. Dit betekent dat Moerdijk voortaan ook direct verbonden is met Casablanca in Marokko. Met de nieuwe ‘Euro-Maroc service’ wordt verder de haven van Montoir in Frankrijk aangedaan, als ook Bilbao en Vigo in Spanje en drie havens in Portugal. Daarnaast lanceert W.E.C. Lines een verbeterde, wekelijkse shortsea dienstverlening (‘ESPT III’) om Noord-Europa, Spanje en Portugal te verbinden. De nieuwe diensten verstevigen de positie van Port of Moerdijk als shortsea hotspot.

Lees meer
19/10/2023

Joost van Dijk benoemd als commissaris bij Havenbedrijf Moerdijk


Op voordracht van de zittende commissarissen is de heer dr. ir. J.F.M. (Joost) van Dijk per 1 oktober voor een termijn van vier jaar door de aandeelhouders van Havenbedrijf Moerdijk benoemd als lid van de Raad van Commissarissen. Van Dijk heeft grote expertise op het gebied van de energietransitie en sterke affiniteit met de (chemische) industrie. Hij heeft bovendien kennis en ervaring met de mogelijkheden voor en de impact van de energietransitie op bedrijven in de haven.

Lees meer
09/10/2023

Verkiezingsdebat Nederlandse zeehavens


Op woensdag 1 november organiseert de Branche Organisatie Zeehavens (BOZ) het Verkiezingsdebat Nederlandse Zeehavens. Tijdens dit debat gaan politici met elkaar in debat over thema’s bereikbaarheid, energietransitie en ondernemen. Het debat is online live te volgen.

De Nederlandse zeehavens zijn een motor voor de nationale economie en vormen de toegangspoort tot Europa. Havens zorgen voor werkgelegenheid en spelen een belangrijke rol in de transitie naar een klimaatneutrale samenleving. Maar dat gaat niet vanzelf. Om deze rollen nog beter te vervullen zijn heldere keuzes nodig. In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen nodigt BOZ politieke partijen daarom uit om met elkaar in gesprek te gaan over de cruciale thema’s voor een toekomstbestendige Nederlandse havendelta.

Het debat op 1 november wordt online uitgezonden, tussen 16:30 en 18:00 uur. Wil jij daarbij zijn? Meld je dan aan, zodat je voorafgaand het debat de link ontvangt om het debat te volgen.

Lees meer
04/10/2023

Havenbedrijf in zee met Bavak voor beveiliging LPM


Havenbedrijf Moerdijk tekende vandaag een raamovereenkomst met Bavak Security Group voor de ontwikkeling en implementatie van fysieke beveiligingsmaatregelen voor het nieuwe Logistiek Park Moerdijk (LPM). Het gaat hierbij om toegangsbeveiliging bij alle in- en uitgangen van het toekomstige bedrijventerrein, inclusief de interne verbindingsbaan naar het bestaande haven- en industrieterrein. Ook de beveiliging van het openbare gebied is onderdeel van de overeenkomst.

Lees meer