Nieuws

20/07/2022

PORT OF MOERDIJK SLUIT ZICH AAN BIJ FERM


Samenwerking op gebied van cybersecurity.

Port of Moerdijk heeft zich als participant van FERM aangesloten bij het Port Cyber Resilience Programma. Havenbedrijf Moerdijk heeft daarmee toegang tot de dienstverlening van FERM en onder meer de dreigingsinformatie van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en de diensten van Digital Trust Center (DTC) van het Ministerie van EZK. FERM is een initiatief dat ontstond in de Rotterdamse haven om bij bedrijven kennis en kunde over digitale weerbaarheid te verbeteren. Doel is om samenwerking op het gebied van cybersecurity te stimuleren en bewustzijn van cyberrisico’s te verhogen.

Lees meer
20/07/2022

Open Havendag Moerdijk 2022


Zaterdag 8 oktober is het zover! Dan organiseert Havenbedrijf Moerdijk een open dag voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat er zich zoal op het haven- en industrieterrein afspeelt. Een unieke kans voor jong en oud om een kijkje achter de schermen te nemen en voor bedrijven om te laten zien waar ze trots op zijn en dag in/dag uit mee bezig. Want er gebeurt veel in Port of Moerdijk.

 

Lees meer
16/06/2022

Financieel jaarverslag 2021


Het jaarverslag en de jaarstukken over 2021 voor Port of Moerdijk zijn uit! Na accountantscontrole publiceert Havenbedrijf Moerdijk elk jaar een financieel jaarverslag waarin de uitgaven van het havenbedrijf worden verantwoord. In het verslag lees je alles over wat het havenbedrijf wil bereiken, wat daarvoor is gedaan en hoe dat zich heeft vertaald in de cijfers. Ondanks Brexit en de coronapandemie was 2021 wederom een jaar met groei op alle fronten. De netto-omzet van het havenbedrijf kwam uit op € 23.285.293,- en het resultaat na belastingen op ruim elf miljoen euro.

Lees meer
08/06/2022

Keurmerk Veilig Ondernemen voor haven- en industrieterrein Moerdijk


Op het haven- en industrieterrein Moerdijk zijn veiligheid en beveiliging goed geregeld. Havenbedrijf Moerdijk en de ondernemers verenigd in de Stichting Beveiliging Industrieterrein Moerdijk (SBIM) werken intensief samen aan veilig ondernemen. Van de onafhankelijke certificeringsinstantie Kiwa ontving het haven- en industrieterrein Moerdijk een KVO-certificaat (Keurmerk Veilig Ondernemen). Het Kiwa keurmerk staat voor een gerechtvaardigd vertrouwen in de kwaliteit van de safety en security van het gebied.

Lees meer
01/06/2022

Marika Menschaar tweede bestuurder Port of Moerdijk


Ter borging van de bestuurlijke continuïteit en ter vergroting van de slagkracht in de toenemende complexiteit van vraagstukken waarmee het havenbedrijf wordt geconfronteerd, heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders besloten om Marika Menschaar per 1 juli 2022 te benoemen tot tweede statutair bestuurder van Havenbedrijf Moerdijk. Marika Menschaar (51) is sinds maart 2021 in dienst als financieel directeur en wordt naast huidig statutair directeur Ferdinand van den Oever (CEO) de tweede formele vertegenwoordiger van de onderneming. 

Lees meer
02/05/2022

Meet us at Breakbulk Europe


Van 17 t/m 19 mei vindt in Rotterdam Ahoy dé Europese vakbeurs voor breakbulk, project cargo en heavy lift plaats. De beurs verwacht bezoek van professionals uit meer dan 120 landen. Port of Moerdijk is van de partij met een eigen stand: in Hal 2, standnummer B3. Behalve om te netwerken is Breakbulk Europe interessant vanwege het uitgebreide kennisprogramma. Lees verder en breng ons en het RPPC Paviljoen zeker een bezoek. 

 

Lees meer