Nieuws

12/06/2018

Nieuwe dienstverlener voor collectieve beveiliging


Per 1 mei 2018 is Securitas de nieuwe dienstverlener voor de collectieve beveiligingsmaatregelen op het haven- en industrieterrein Moerdijk. In nauwe samenspraak met de Stichting Beveiliging Industrieterrein Moerdijk (SBIM) heeft het Havenbedrijf Moerdijk deze partij geselecteerd voor de levering van zowel de beveiligingsdiensten (meldkamerbezetting van het HMCC en surveillance) als –techniek (o.a. poorten en camera’s).

Lees meer
12/06/2018

Kennismaken met de nieuwe dienstverlener voor de beveiliging tijdens ALV SBIM en SBM


Donderdag 28 juni 2018 om 16.00 uur wordt de gecombineerde algemene ledenvergadering gehouden van de Stichting Beveiliging Industrieterrein Moerdijk (SBIM) en de Stichting Brandweerzorg Moerdijk (SBM). 
Leden van de SBIM en SBM zijn welkom in restaurant Passant, plaza 11b te Moerdijk vanaf 16.00 uur.

Lees meer
18/05/2018

Verbeterde faciliteiten voor binnenvaart


Het Havenbedrijf Moerdijk biedt sinds kort verbeterde faciliteiten bij de wachtsteigers voor de binnenvaart in de Roode Vaart. Binnenvaartschippers kunnen gebruik maken van een stabiele walstroom- en wifivoorziening. Ook is er vanaf 1 juni drinkwater beschikbaar.

Lees meer
24/04/2018

RiverGuide nu ook voor pleziervaart


Met de nieuwe app RiverGuide Recreant krijgt de recreatieve sector nu ook een eigen applicatie met alle relevante informatie voor de vaarweggebruiker. Tijdens de vaarreis informeert RiverGuide Recreant de vaarweggebruiker over alle noodzakelijke detailinformatie van bruggen, sluizen, doorvaarthoogten, bedieningstijden, jachthavens en ligplaatsen, marifoonkanaal of telefoonnummer(s).

Lees meer
06/04/2018

57,4% van de beroepsbevolking van haven- en industrieterrein Moerdijk komt uit West-Brabant


Het aantal directe arbeidsplaatsen op het haven- en industrieterrein Moerdijk was in 2017 9.308. Ruim 57% daarvan, ruim 5.300 werknemers, wonen in de regio West-Brabant. Van dat aantal wonen er 1.759 in de gemeente Moerdijk. Dat is een aantal conclusies uit het onderzoek naar de werkgelegenheid op het haven- en industrieterrein dat het Havenbedrijf Moerdijk jaarlijks laat uitvoeren.

Lees meer
27/03/2018

Slimme veiligheidsoplossingen in de haven met project PASSAnT


In de haven van Moerdijk wordt binnenkort geëxperimenteerd met slimme veiligheidsoplossingen voor havens in de strijd tegen mensen- en drugs- en explosievensmokkel en ladingdiefstal. Met Europese steun ontwikkelen een aantal (haven)bedrijven en kennisinstellingen uit België en Nederland een hoogtechnologische totaalaanpak met slimme dekzeilen, camera’s en hekken binnen het project PASSAnT: PlAtform for innovative Security Solutions hArbours & Terminals. Ook het Havenbedrijf Moerdijk neemt deel aan dit project.

Lees meer