Nieuws

06/07/2020

Verkort Jaarverslag 2019 gepubliceerd


2019 was voor haven- en industrieterrein Moerdijk een tegenvallend jaar. Na een vliegende start stagneerde de groei. Vooral de Brexit en de stikstofcrisis speelden ons parten. De cijfers van de zeevaart bleven nog wel stabiel, maar de binnenvaart kampte met krimp. Wel is er belangstelling genoeg voor ons haven- en industrieterrein. Zowel voor vestiging van nieuwe bedrijven als voor nieuwe ladingstromen. 

Lees meer
24/06/2020

Nederlandse Zeehavens winnen internationale duurzaamheidsprijs


De Nederlandse zeehavens Rotterdam, Amsterdam, North Sea Port, Moerdijk en Groningen hebben gezamenlijk de ‘World Ports Sustainability Award’ gewonnen. De award is voor een gezamenlijk onderzoek naar de OESO-richtlijnen voor zeehavens. Deze richtlijnen gaan over maatschappelijk verantwoord ondernemen bij het internationaal zakendoen.

Lees meer
12/06/2020

Primeur Port of Moerdijk: varen op batterijen


Havenbedrijf Moerdijk kan opnieuw een duurzaamheidsprimeur melden. Vervoerder CCT neemt dit jaar als eerste een volledig elektrisch aangedreven containerschip in gebruik dat wordt aangedreven met batterijen. Het laadpunt hiervoor komt in Moerdijk.

Lees meer
08/06/2020

Europese Commissie subsidieert 3,7 miljoen euro voor terminalrenovatie Moerdijk


De Europese Commissie subsidieert de renovatie van de multimodale terminal in de haven van Moerdijk met maximaal 3,7 miljoen euro. De subsidie komt uit het infrastructuurfonds ‘Connecting Europe Facility for Transport’ (CEF-Transport). Het doel is om de overslagcapaciteit en efficiëntie van de terminal te vergroten en railovergangen te beveiligen. De terminal wordt geschikt gemaakt voor 750 meter lange treinen, de Europese standaard. 

Lees meer
11/05/2020

Provinciale Staten akkoord met aangepast plan voor Logistiek Park Moerdijk (LPM)


Vrijdag 8 mei ging een meerderheid van Provinciale Staten akkoord met het aangepaste plan voor het LPM. Het goedgekeurde plan wordt nu weer voorgelegd aan de Raad van State.

Lees meer
28/04/2020

Open Havendag Moerdijk verplaatst naar 2021


Op 10-10-2020 zou de derde editie van de Open Havendag Moerdijk zijn. Na berichtgeving van het kabinet op 21 april jl., over verlenging van de coronamaatregelen tot 20 mei en het verbod op evenementen tot 1 september, hebben wij ons beraad of de Open Havendag 2020 door kan gaan.

Lees meer