Nieuws

16/08/2018

Open Haven Moerdijk: inschrijven vanaf 25 augustus


Het Havenbedrijf Moerdijk zet samen met een dertigtal bedrijven en organisaties op zaterdag 6 oktober de deuren van het haven- en industrieterrein open. Ben je nieuwsgierig naar wat er achter de bedrijfspoorten van het haven- en industrieterrein Moerdijk gebeurt? Kom dan naar de Open Haven Moerdijk.
Inschrijven kan vanaf 25 augustus op www.openhavenmoerdijk.nl.

Lees meer
07/08/2018

GROOT ONDERHOUD AAN WEGEN IN ZOMERPERIODE


In de zomerperiode staan er onderhoudswerkzaamheden aan diverse wegen op het haven- en industrieterrein op de planning. De Jong Zuurmond voert deze werkzaamheden in opdracht van het Havenbedrijf Moerdijk uit.

Lees meer
12/06/2018

Nieuwe dienstverlener voor collectieve beveiliging


Per 1 mei 2018 is Securitas de nieuwe dienstverlener voor de collectieve beveiligingsmaatregelen op het haven- en industrieterrein Moerdijk. In nauwe samenspraak met de Stichting Beveiliging Industrieterrein Moerdijk (SBIM) heeft het Havenbedrijf Moerdijk deze partij geselecteerd voor de levering van zowel de beveiligingsdiensten (meldkamerbezetting van het HMCC en surveillance) als –techniek (o.a. poorten en camera’s).

Lees meer
18/05/2018

Verbeterde faciliteiten voor binnenvaart


Het Havenbedrijf Moerdijk biedt sinds kort verbeterde faciliteiten bij de wachtsteigers voor de binnenvaart in de Roode Vaart. Binnenvaartschippers kunnen gebruik maken van een stabiele walstroom- en wifivoorziening. Ook is er vanaf 1 juni drinkwater beschikbaar.

Lees meer
24/04/2018

RiverGuide nu ook voor pleziervaart


Met de nieuwe app RiverGuide Recreant krijgt de recreatieve sector nu ook een eigen applicatie met alle relevante informatie voor de vaarweggebruiker. Tijdens de vaarreis informeert RiverGuide Recreant de vaarweggebruiker over alle noodzakelijke detailinformatie van bruggen, sluizen, doorvaarthoogten, bedieningstijden, jachthavens en ligplaatsen, marifoonkanaal of telefoonnummer(s).

Lees meer
06/04/2018

57,4% van de beroepsbevolking van haven- en industrieterrein Moerdijk komt uit West-Brabant


Het aantal directe arbeidsplaatsen op het haven- en industrieterrein Moerdijk was in 2017 9.308. Ruim 57% daarvan, ruim 5.300 werknemers, wonen in de regio West-Brabant. Van dat aantal wonen er 1.759 in de gemeente Moerdijk. Dat is een aantal conclusies uit het onderzoek naar de werkgelegenheid op het haven- en industrieterrein dat het Havenbedrijf Moerdijk jaarlijks laat uitvoeren.

Lees meer