De haven

Port of Moerdijk is verrassend veelzijdig. Het is thuis in uiteenlopende soorten cargo. Ruim 400 bedrijven doen zaken vanuit het haventerrein. Van grote chemische ondernemingen tot logistiek dienstverleners en bedrijven in de maakindustrie. Met maar liefst vier vervoersmodaliteiten tot hun beschikking bereiken zij vanuit Moerdijk de hele wereld.

Transport


Port of Moerdijk is thuis in uiteenlopende goederenstromen. Onze stuwadoors werken met razendsnelle doorlooptijden. Dankzij de uitstekende havenfaciliteiten bent u vanaf hier snel op weg naar uw vervolg- of eindbestemming.

Lees meer

Vier vervoersmodaliteiten

Water Spoor Weg Buis


Port of Moerdijk is een zeer interessante shortsea-haven met een groeiend aantal verbindingen. Er zijn vier vervoersmodaliteiten: water, spoor, weg en buis, en dat betekent grote flexibiliteit voor bedrijven die via Moerdijk verladen. Moerdijk is als kernhaven aangewezen in het Trans Europees Netwerk transport (TENt) en ligt direct in de Europese goederencorridor Amsterdam-Marseille.

Lees meer

Bedrijven op Moerdijk


Bedrijven vinden in Moerdijk een gunstig ondernemersklimaat en weten elkaar te vinden in verschillende samenwerkingsplatforms.

Lees meer

Pyrolyseproeftuin krijgt vervolg in PyroCHEM


Een jaar na het slotevenement van de Pyrolyseproeftuin Zuid-Nederland in Moerdijk krijgt het chemische recycling project opvolging met de start van het Waste2Chem Innovation Cluster in Bergen op Zoom. Het PyroCHEM project wil van daaruit de chemische industrie verduurzamen door de chemische recycling van plastic afval en de pyrolyse van andere (biomassa) reststromen te optimaliseren en op te schalen. Port of Moerdijk biedt een locatie voor vestiging van pyrolyse-installaties op commerciële schaal en blijft daarmee betrokken.

Lees meer

Spoor EU-subsidie


De Europese Commissie subsidieert de renovatie van de multimodale terminal in de haven van Moerdijk met maximaal 3,7 miljoen euro. De subsidie komt uit het infrastructuurfonds ‘Connecting Europe Facility for Transport’ (CEF-Transport). 

Lees meer