Zeevaart

Port of Moerdijk is uitstekend bereikbaar voor zeeschepen met een diepgang van 8.5 meter plus of minus de verhoging/verlaging boven NAP in zoet water.
De maximale hoogte van zeeschepen die naar Moerdijk varen, bedraagt 45.00 meter bij een waterpeil van NAP. De maximale lengte van zeeschepen bedraagt LOA 201 meter en een maximale breedte van 32.5 meter.

In minder dan 4 uur is Moerdijk vanaf Rotterdam te bereiken.

 

Aanmelden en communicatie


Aanmelden bij Port of Moerdijk
Via Rotterdam en Antwerpen: Melding via Port Community System Portbase.

Communicatie met de havendienst
De havendienst van Port of Moerdijk voert het directe contact met de schepen via de marifoon, kanaal 12, via de telefoon +31 168 388 874  of per mail: havendienst@portofmoerdijk.nl 

 

De verkeersbegeleiding start vanaf Maasaanloop, ongeveer 35 mijl buiten de monding van de Rotterdamse haven. Luister altijd naar het VHF kanaal van de sector waar u zich bevindt. Zorg ervoor dat alle communicatie kort en bondig is. Meld altijd afwijkingen van de normale navigatieprocedure en/of gebreken aan de scheepsapparatuur.

Lees meer

Havengeld


Zeeschepen die gebruik maken van de haven van Moerdijk zijn zeehavengeld plichtig. Kijk voor de tarieven in het Tarievenreglement.


MEER INFORMATIE

LoodsplichtLijndiensten


Port of Moerdijk beschikt over uitstekende lijndiensten die meerdere keren per week van en naar Scandinavië, diverse bestemmingen in UK, Spanje en Portugal varen. Kijk voor een actueel overzicht van de lijndiensten op de websites van de aanbieders.

A2B-online.nl
WEC Lines
NCL
Viasea
BG Freightline


Zeemanshuis


Het Zeemanshuis in Moerdijk is al zo’n 9 jaar de plek waar zeevarenden weg van huis een gezellige avond kunnen hebben. Het zeemanshuis is 2 keer per week open: maandag en donderdagavond van 19.00-22.00 uur.

Het Zeemanshuis beschikt over wifi, een bar en een winkeltje. Het is een gezamenlijk initiatief van de gezamenlijke kerken en het Havenbedrijf Moerdijk en wordt gerund door vrijwilligers.

Adres: Sluisweg – Roode Vaart, Moerdijk. Tel. 0168 - 416 705