Vaarweginfo en meteo

 

 

Havendieptes


Alle insteekhavens binnen het haven- en industrieterrein Moerdijk hebben een bodemligging van NAP -9,0m, gemeten 43 meter vanaf de bovenzijde van de kademuur dan wel de bovenzijde van het talud.

Afbeelding situatie 1: Het actuele waterniveau is NAP. De maximale diepgang is 85 dm.

Afbeelding situatie 2: Het actuele waterniveau is NAP + stijging (opgang) X.  De maximale diepgang is nu 85 dm + X, met een maximum van 89 dm in zoet water. De UKC (Under Keel Clearance) in de haven van Moerdijk is minimaal 5% van de actuele diepgang, in dit voorbeeld 4,5 dm. Opmerking: De stijging/opgang X kan negatief zijn.  


De Under Keel Clearance (UKC) in de haven van Moerdijk is minimaal 5% van de actuele diepgang en van toepassing in alle vaarwegen en havens. De stijging/opgang X kan negatief zijn. De actuele waterdiepte bij de aanlegplaatsen kan variëren ten opzichte van de aangegeven diepten in de havens. Dit is de verantwoordelijkheid van de eigenaren van de voorzieningen. Naast de restricties die het Havenbedrijf Moerdijk oplegt, zijn er andere beperkingen in de vaarwegen Oude Maas en Dordtse Kil. Deze restricties vallen onder de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam. Voor schepen die van en naar Moerdijk varen met een LOA > 175 meter dient speciale ontheffing aangevraagd te worden bij Rijkswaterstaat.

De havendienst van het Havenbedrijf Moerdijk voert het directe contact met de schepen via de marifoon, kanaal 12, via de telefoon +31 168 38 88 74 of +31 168 38 88 88.


 

Lees meer

Waterstanden en meteoRiverGuide


RiverGuide is een app voor vaarweggebruikers met actuele informatie over o.a. routes, bezetting ligplaatsen, drinkwaterpunten en auto-afzetplaatsen. Doel van de applicatie is het bevorderen van de veiligheid, verkeersregulering, vlotheid en duurzaamheid op de landelijke vaarwegen.

RiverGuide bundelt de beschikbare data van de verschillende vaarwegbeheerders en andere betrokkenen. Uit de combinatie ervan stelt het relevante nautische informatie samen voor de vaarweggebruikers. De RiverGuide app is ontwikkeld voor en met binnenvaartschippers.

De app wordt de komende periode verder uitgebreid. Aanmelden voor de RiverGuide app kan op www.riverguide.eu (externe link). Mobiele telefoongebruikers kunnen de app gratis downloaden.

Lees meer