Scheepvaart

Praktische informatie


Informatie over schoonmaakhandelingen, reparaties, auto afzetlocatie en uw afval.

Reparaties
In Moerdijk is het toegestaan om reparaties en schilderwerkzaamheden aan het schip uit te voeren na schriftelijke toestemming van de Havenmeester. Ontheffingen zijn mogelijk en kunnen aangevraagd worden via de havendienst van het Havenbedrijf Moerdijk havendienst@portofmoerdijk.nl.

Auto-afzetlokatie
Bij de ligplaatsen aan de Roode Vaart bevindt zich alleen een steiger (geen voorziening voor takelen) ten behoeve van het op- en afzetten van auto’s.

Scheepsafval
Bij de openbare ligplaatsen aan de Roode Vaart staat een huisvuilcontainer voor huishoudelijk afval. Bedrijfsmatig afval is afval uit de machinekamer zoals bilgewater, afgewerkte olie, filters, gebruikte poetslappen en afgewerkt vet. Ook afval van scheepsonderhoud en klein gevaarlijk afval zoals verfrestanten en batterijen vallen hieronder. 

Wifi-hotspots
In de Roode Vaart en in het Zeemanshuis op het haven- en industrieterrein Moerdijk kunt u gebruik maken van mobiel internet. U heeft hiervoor een abonnement nodig dat u kunt aanschaffen op www.binnenvaartnet.nl. Met een abonnement heeft u internettoegang via de wifi-hotspots bij alle deelnemende havens.