Scheepvaart

Zo’n 2.000 zeeschepen en 13.000 binnenvaartschepen per jaar vinden in Moerdijk uitstekende en snelle overslag- en opslagfaciliteiten. Port of Moerdijk kent geen wachttijden en is door de uitstekende ligging en multimodale vervoersmogelijkheden congestievrij.

 

Zeevaart

Uitstekende bereikbaarheid zeeschepen


Port of Moerdijk is uitstekend bereikbaar voor zeeschepen met een diepgang van 8.5 meter plus of minus de verhoging/verlaging boven NAP in zoet water.
De maximale hoogte van zeeschepen die naar Moerdijk varen, bedraagt 45.00 meter bij een waterpeil van NAP. De maximale lengte van zeeschepen bedraagt LOA 201 meter en een maximale breedte van 32.5 meter.

In minder dan 4 uur is Moerdijk vanaf Rotterdam te bereiken.

Lees meer

Binnenvaart


Port of Moerdijk is aangetakt op de twee belangrijkste vaarwegen van Nederland: de Rijn en de Maas. Hiermee is Moerdijk direct aangesloten op alle binnenvaartroutes vanuit en naar het Europese achterland.

Lees meer

LNG bunkeren


Het Havenbedrijf Moerdijk heeft een vergunde inrichting voor het bunkeren van vloeibaar gas (LNG) van tankauto naar schip aan de Middenweg te Moerdijk. Voor het bunkeren van LNG dient u een aanvraag in te dienen. U kunt het aanvraagformulier op deze pagina downloaden. Tevens treft u de vergunning aan, waarin de voorwaarden voor levering opgenomen zijn.

Lees meer

Vaarweginfo en meteo