Scheepvaart

Zo’n 2.000 zeeschepen en 11.500 binnenvaartschepen per jaar vinden in Moerdijk uitstekende en snelle overslag- en opslagfaciliteiten. Port of Moerdijk kent geen wachttijden en is door de uitstekende ligging en multimodale vervoersmogelijkheden congestievrij.

Zeevaart

Uitstekende bereikbaarheid zeeschepen


Port of Moerdijk is uitstekend bereikbaar voor zeeschepen met een diepgang van 8.5 meter plus of minus de verhoging/verlaging boven NAP in zoet water.
De maximale hoogte van zeeschepen die naar Moerdijk varen, bedraagt 45.00 meter bij een waterpeil van NAP. De maximale lengte van zeeschepen bedraagt LOA 201 meter en een maximale breedte van 32.5 meter.

In minder dan 4 uur is Moerdijk vanaf Rotterdam te bereiken.

Lees meer

Binnenvaart


Port of Moerdijk is aangetakt op de twee belangrijkste vaarwegen van Nederland: de Rijn en de Maas. Hiermee is Moerdijk direct aangesloten op alle binnenvaartroutes vanuit en naar het Europese achterland.

Lees meer

LNG bunkeren


Vanaf 1 juni 2020 is het niet meer toegestaan om LNG te bunkeren op het haven- en industrieterrein Moerdijk. Reden hiervoor is het uitgeven van het terrein waar gebunkerd kon worden. Er is op het haven- en industrieterrein geen andere geschikte locatie voor deze activiteit. De vergunning is reeds ingetrokken. 

Lees meer

Vaarweginfo en meteo