Nieuws

30/01/2020

Winnaar hackathon: 'Denktank' moet jongeren werven voor industrieterrein Moerdijk


“Stel een team samen van studenten en bedrijven dat doorlopend initiatieven bedenkt en realiseert om de brug te slaan tussen jongeren en het haven- en industrieterrein Moerdijk. De pijlers? Storytelling, events en samenwerking.” Dat is de winnende oplossing voor het vraagstuk ‘Hoe krijgen we stagiairs en jonge medewerkers naar bedrijven op Haven- en industrieterrein Moerdijk?’.

'Can you bridge the distance?' 
Renate, Jeroen, Pepijn, Annefleur en Lois van team rood bedachten het idee tijdens een hackathon waar circa 50 Human Resources studenten van Avans Breda werden uitgedaagd. Aan hen om binnen 36 uur inventieve oplossingen te bedenken voor het tekort aan jongeren voor stage- en werkplaatsen op het haven- en industrieterrein van Moerdijk. Het winnende team imponeerde de jury met hun slogan 'Can you bridge the distance?' 

Uitwerken in de praktijk
Een jury onder leiding van wethouder Thomas Zwiers met afgevaardigden van o.a. Port of Moerdijk, gemeente Moerdijk, VNO-NCW en een aantal bedrijven beoordeelde de teams op impact, originaliteit en haalbaarheid. “Het concept van team rood heeft de meeste potentie. De ideeën van het team, waaronder een bussafari, de oprichting van een learning center en een sterke ‘branding’ van het gebied verdienen een verdere uitwerking.” , aldus de jury.

Meer jongeren en studenten aantrekken
Haven- en industrieterrein Moerdijk is met een oppervlakte van ruim 2500 hectare, circa 440 bedrijven en zo’n 10.000 directe arbeidsplaatsen de grootste werklocatie van Brabant. Om te kunnen zorgen dat ook in de toekomst alle vacatures kunnen worden ingevuld met de beste kandidaten zoeken bedrijven naar oplossingen om meer jongeren en studenten aan te trekken. Renate, Jeroen, Pepijn, Annefleur en Lois krijgen nu zo’n drie maanden de tijd om hun idee uit te werken tot een volwaardig project dat ook echt kan worden toegepast op de werkvloer.    

 

Bijschrift foto's

  • Foto Thomas Zwiers feliciteert winnaars 
  • Foto studenten, begeleiders en jury
  • Foto winnend team

Vorige Volgende