Nieuws

11/12/2019

Wij werken in een groen kantoor met een groene omgeving!


Opnieuw ontvingen wij de BREEAM-NL In-Use-certificering voor ons kantoor. En ook na de restyling de classificatie very good! Een belangrijke certificering voor bestaande bedrijfsgebouwen als het gaat om duurzaamheid.

Duurzaamheid is een van de uitgangspunten van de Havenstrategie Moerdijk 2030. Als Havenbedrijf willen we duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. In 2016 hebben we in de toenmalige norm very good gehaald. Nu met een bestaand kantoor wederom very good halen mag, volgens de organisatie, gerust een prestatie worden genoemd. De norm van 2016 was nog gericht op het voornemen tot verduurzamen, zo is nu de nieuwe norm aanzienlijk strenger geworden en is zij veel meer gericht op aantoonbaarheid en monitoring naar de toekomst.

Duurzame oplossingen In het certificeringstraject wordt bekeken welke oplossingen wij als Havenbedrijf inzetten om ons kantoor zo duurzaam mogelijk te maken. Ons kantoor is op maar liefst 173 punten beoordeeld. Bij de restyling van het gehele kantoor is steeds zoveel mogelijk voor duurzame oplossingen gekozen. Voorbeelden hiervan zijn restylen met duurzame materialen zoals tapijt van visnetten maar ook is de klimaatinstallatie aangepast zodat deze aanzienlijk lager energieverbruik heeft. Alle doorgevoerde maatregelen hebben ook effect gehad op ons energiecertificaat. Zo zijn we van energielabel C naar energielabel B gegaan. Wij scoorden bijvoorbeeld punten voor de zonnepanelen die op ons dak liggen, het scheiden van afval, de fairtrade koffie, ons duurzame inkoopbeleid en het continu monitoren van de prestaties van onze klimaatinstallatie. En niet alleen binnen, maar ook buiten werken we aan een duurzaam gebruik van de ruimte. Met de geplaatste vogelhuisjes en de vier vleermuiskasten aan de gevel die binnen een maand al bewoond waren, de inheemse beplanting en de herinrichting van ons buitenterrein waarbij hemelwater weer teruggegeven wordt aan de natuur. Als ook de realisatie van laadpunten elektrisch rijden voor eigen personeel en zeker ook voor onze bezoekers

BREEAM-NL In-Use BREEAM-NL In-Use is een monitoringsinstrument waarmee de duurzaamheidprestatie van bestaande gebouwen wordt beoordeeld. Er wordt bij de monitoring gelet op drie onderdelen; het gebouw (Asset), het beheer en het gebruik. Deze drie onderdelen worden beoordeeld op negen verschillende duurzaamheidscategorieƫn: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik & ecologie en vervuiling. Voor het onderdeel Asset ontvingen wij twee sterren (good), voor het onderdeel Beheer drie sterren (very good) en voor het onderdeel Gebruik twee sterren (good).


Vorige Volgende