Nieuws

24/11/2014

Wifi-hotspots voor binnenvaart op haven- en industrieterrein Moerdijk


Binnenvaartschippers kunnen nu ook in de Roode Vaart en in het Zeemanshuis op het haven- en industrieterrein Moerdijk gebruik maken van mobiel internet. Het havenschap Moerdijk heeft samen met de stichting Binnenvaart Netwerk Diensten op deze plekken wifi-hotspots gerealiseerd. Met deze wifi-hotspots hebben schippers via een snelle verbinding onbeperkt toegang tot internet, mail en andere toepassingen.

Met de realisatie van de wifi-hotspots breidt het havenschap Moerdijk zijn dienstverlening verder uit. “Door onbeperkt draadloos internet aan te bieden, hopen we onze haven nog aantrekkelijker te maken voor de binnenvaart”, aldus havenmeester Ruud Verhulst. 

De aanleg van de wifi-hotspots maakt onderdeel uit van Binnenvaartnet, een initiatief van de Stichting Binnenvaart Netwerk Diensten. Het doel van Binnenvaartnet is om laagdrempelige ICT diensten aan te bieden aan binnenvaartschippers. Met een abonnement hebben zij internettoegang via de wifi-hotspots bij alle deelnemende havens. Kijk voor meer informatie op www.binnenvaartnet.nl.


Vorige Volgende