Nieuws

17/05/2017

West-Brabant Logistieke Hotspot nr. 1


Jaarlijks kiest het vakblad Logistiek de belangrijkste logistieke hotspots van Nederland. Met trots kunnen we melden dat de regio West-Brabant in 2017 uitverkozen is tot de logistieke hotspot nummer 1 van Nederland. West-Brabant staat op de eerste plek op de logistieke kaart van Nederland, met op de tweede plek de regio Venlo-Venray en op de derde Tilburg-Waalwijk.

West-Brabant sleepte de brancheprijs voor de vierde keer sinds de instelling ervan in de wacht. De laatste keer was in 2012.

Waarom West-Brabant?
Jaarlijks bepaalt een panel van 31 experts uit de logistieke bedrijfstak voor het vakblad Logistiek de ranking van de 28 belangrijkste logistieke hotspots van Nederland. Dit jaar kreeg West-Brabant uiteindelijk de meeste punten, vooral vanwege het feit dat de regio ‘het beste totaalpakket’ aan goede bedrijfs- en vestigingsvoorwaarden biedt.

Vertegenwoordigers van de regio
De prijs is namens de regio in ontvangst genomen door Boaz Adank (president-commissaris van de regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN West-Brabant en wethouder Economische Zaken van de gemeente Breda), Jacques Niederer (burgemeester van de gemeente Roosendaal en namens de West-Brabantse bestuurders kartrekker voor de logistiek en mobiliteit in de regio) en Robert van Wezel (directeur van De Graaf Logistics). Deze drie partijen zijn ook nauw betrokken bij het regionale logistieke samenwerkingsverband  CONNECTED West-Brabant. CONNECTED West-Brabant bestaat uit MKB logistieke dienstverleners, West-Brabantse gemeenten,  het logistieke MBO/HBO onderwijs, TKI Dinalog, Havenbedrijf Moerdijk en REWIN. Zij werken in triple helixverband samen om het logistieke bedrijfs- en vestigingsklimaat in de regio te optimaliseren.


Vorige Volgende