Nieuws

18/05/2018

Verbeterde faciliteiten voor binnenvaart


Het Havenbedrijf Moerdijk biedt sinds kort verbeterde faciliteiten bij de wachtsteigers voor de binnenvaart in de Roode Vaart. Binnenvaartschippers kunnen gebruik maken van een stabiele walstroom- en wifivoorziening. Ook is er vanaf 1 juni drinkwater beschikbaar.

Uitgangspunt bij het aanpassen van de wachtvoorzieningen was het verbeteren en verduurzamen van de faciliteiten. De walstroomvoorziening maakt het voor meer schepen mogelijk om hun dieselgeneratoren en aggregaten uit te schakelen wanneer ze aan de kade liggen. Daardoor komen ter plaatse geen emissies vrij. Zo wordt bijgedragen aan een schoner milieu, verbeterde luchtkwaliteit en minder geluidsoverlast. Tevens is de openbare ruimte aangepakt. De parkeervoorzieningen zijn uitgebreid en het gebied is voorzien van nieuwe duurzame openbare verlichting. De openbare ruimte is voorzien van diverse soorten beplanting, waarmee een aantrekkelijk verblijfsgebied voor vlinders en bijen is gecreƫerd.

Om de nieuwe voorzieningen kostendekkend te maken, worden deze aangeboden tegen een kleine vergoeding. Schippers betalen alleen voor wat zij afnemen. Dit zorgt tevens voor een bewuster en duurzamer gebruik. De tarieven zijn gelijk aan de tarieven in de andere Nederlandse zeehavens.

Bediening van de faciliteiten gaat heel eenvoudig via de app Walstroom of via https://walstroom.eu. Klanten registreren zich eenmalig en vervolgens kan men de levering van stroom en wateren activeren en stoppen op iedere locatie waar Walstroom beschikbaar is. Via Walstroom hebben klanten tevens altijd inzicht in het actuele verbruik en de kosten.


Vorige Volgende