Nieuws

02/02/2015

Unieke opbouw en uitzonderlijk transport van permanent prefab kantoorpand door Touax


Touax Benelux bouwde de afgelopen weken op het eigen bedrijfsterrein in Moerdijk een tweelaags permanent kantoorpand van 220m², dat begin februari op spectaculaire wijze wordt verscheept naar de opdrachtgever in de haven van Antwerpen.

Het gebouw wordt volledig afgebouwd op het bedrijfsterrein van Touax in Moerdijk. Vraag van de opdrachtgever was om een kantoorpand ‘turn key’ en liefst als 1 element, aan te leveren op hun bedrijfsterrein. Compleet geïnstalleerd en gestoffeerd. 

Bouwen op het terrein van de opdrachtgever heeft niet de voorkeur, in verband met de strikte veiligheidseisen en de lastige locatie vlak naast een leidingenstraat voor het laden en lossen van tankschepen. Een andere eis was de korte installatietijd van het gebouw ter plaatse.

Het tweelaagse gebouw van 25m x 7,5m x 7m, bestaande uit 20 units wordt in 2 blokken van 14 en 6 modules gekoppeld en gestapeld en volledig afgewerkt in Moerdijk. Daarna worden de twee blokken op een drijvend ponton over het water vervoerd naar de opdrachtgever. Hier worden de samengestelde blokken, vanaf het water middels een drijvende bok met een hijsvermogen van 800 ton, nauwkeurig op de reeds aangebrachte betonnen fundering geplaatst. Het gebouw wordt daarna op de voorzieningen van de opdrachtgever aangesloten.

Voor meer informative: www.touax.nl.


Vorige Volgende