Nieuws

26/09/2017

Unieke kans: Beleef Port of Moerdijk, duurzame haven, op de Dag van de Duurzaamheid


Industrie en duurzaamheid. Op het eerste gezicht misschien geen voor de hand liggende combinatie. Maar in de haven van Moerdijk laten we je graag het tegendeel zien! Samen met twee vooruitstrevende duurzame bedrijven, Ardagh Group en Bewa Groep Moerdijk, nodigen we u uit om de duurzame kant van de haven van Moerdijk te ontdekken tijdens de Dag van de Duurzaamheid.
Meld u snel aan voor uniek kijkje in de keuken. Het aantal plaatsen is beperkt!

Programma

14.15 uur Ontvangst bij Havenbedrijf Moerdijk, Plaza 3

14.30 uur Welkomstwoord Havenbedrijf Moerdijk

15.00 uur Vertrek per touringcar voor bedrijfsbezoeken

15.15 uur Bezoek aan Ardagh Group

Ardagh Group is een marktleider in metalen en glazen verpakkingen en produceert verpakkingsoplossingen voor veel bekende wereldmerken in de levensmiddelen- en drankensector en daarnaast in de sector consumentenproducten. Ardagh Group beschikt over 110 fabrieken in 22 landen, heeft wereldwijd circa 23.000 mensen in dienst. Ardagh Moerdijk bestaat sinds 1997 en op deze locatie worden glazen verpakkingen gemaakt voor de bierindustrie. Miljoenen flessen per dag worden er geproduceerd door in totaal 175 mensen. Glas is een duurzame verpakking en heeft het hoogste recyclingpercentage van alle verpakkingsmaterialen. Het productieproces van dit bedrijf is naast duurzaam ook nog eens magisch om te zien!

16.15 uur Vertrek naar volgend bedrijfsbezoek

16.30 uur Bezoek aan Bewa Groep Moerdijk

Bewa Groep Moerdijk zorgt voor echt groene energie! De vier bedrijven die samen Bewa groep vormen, verwerken plantaardige oliën, vetten, en etensresten tot duurzame energie zoals biogas en biodiesel. Bij de verwerking van deze producten hergebruiken zij de vrijgekomen warmte en energie. Een bezoek aan dit unieke duurzame bedrijf is absoluut de moeite waard!

17.45 uur Terugkomst bij kantoor Havenbedrijf Moerdijk
 
Beleef Moerdijk, duurzame haven! Meld je aan bij Linda de Groot van het Havenbedrijf Moerdijk (l.degroot@portofmoerdijk.nl).


Vorige Volgende