Nieuws

07/11/2016

Tweedejaars leerlingen oriënteren zich op hun loopbaan tijdens Verrassend Leerzaam


Ook dit jaar maakten zo'n 90 leerlingen van het Markland College in Zevenbergen kennis met techniek, logistiek en chemie tijdens 'Verrassend leerzaam'. Het doel van dit techniekpromotieproject is om tweedejaars mavo-leerlingen te helpen met hun uiteindelijke profielkeuze.

In het kader van LOB (loopbaanoriëntatie en -begeleiding) kregen de leerlingen op woensdag 2 november gastlessen van ATM, KS Profiel en TechniekTalent.nu. Ook was er een scheikundeles waarbij de leerlingen badzout maakten. Op het parkeerterrein bij het gemeentehuis stond deze dag de techniekbus van OTIB, alles is techniek!

Donderdag 3 november reisden de leerlingen voor diverse bedrijfsbezoeken af naar het haven- en industrieterrein Moerdijk. Zij bezochten in groepjes diverse bedrijven. De volgende bedrijven verzorgden een interessant programma: CCT, MTR, Van Tilburg, Sinttruije Marine Service bv, Koolwijk, v.d. Helm-Hudig, Kuehne + Nagel Logistics, DSV Solutions, KS Profiel, Sotra Anchor & Chain, Van Leusden en TMS Industrial Services.


Vorige Volgende