Nieuws

17/03/2020

Saamhorigheid en solidariteit in moeilijke tijden


“Het verhaal van premier Rutte was duidelijk. 'Er is geen eenvoudige of snelle uitweg uit deze zeer moeilijke situatie.’

Het coronavirus heeft ons in de greep. We moeten risico’s verkleinen terwijl vragen en onzekerheden groeien. Ons sociale leven ligt stil. Ondernemers worden op de proef gesteld. Bedrijven moeten met een minimale bezetting maximaal resultaat behalen.

Zo ook bij havenbedrijf Moerdijk. We doen er alles aan om onze dienstverlening maximaal op peil te houden voor onze klanten. We blijven bereikbaar, laten vitale processen zoveel mogelijk doorlopen en zijn alert op de veiligheid en gezondheid van ons en onze omgeving. Ons kantoor blijft open en de havendienst actief, hetzij met een minimale bezetting. Uiteraard volgen we alle maatregelen. We doen een beroep op ieders flexibiliteit en verantwoordelijkheid.

Maar deze situatie vraagt om meer. Om continu relativeren. Kritisch kijken naar wat nu belangrijk is en vooruit kijken naar wat komen gaat. Want hoewel er veel onzekerheden zijn, weten we één ding zeker. Deze crisis is nog lang niet voorbij en we zullen ons samen door deze zure appel heen moeten bijten. De keerzijde van deze crisis is dat het ook saamhorigheid en solidariteit brengt. Ik zie en merk dat om me heen bij mijn collega’s, bij vele bedrijven op het haven- en industrieterrein en overal in Nederland waar tal van initiatieven ontstaan. Ook dat is relativeren.

Ik wens iedereen veel succes en wijsheid.”

Ferdinand van den Oever
Directeur Havenbedrijf Moerdijk


Vorige Volgende