Nieuws

12/11/2019

Ridesharing-app Toogethr blijkt groot succes


Begin 2019 startte Gemeente Moerdijk in samenwerking met het Havenbedrijf Moerdijk, de provincie Noord-Brabant en VNO-NCW het initiatief om de ridesharing-app te introduceren op het haven- en industrieterrein Moerdijk. Volgens de beschikbare data heeft dit in enkele maanden gezorgd voor een besparing van ruim 40.000 KG aan CO2.

Toogethr
Het bedrijf Toogether heeft een handige app ontwikkeld die ridesharing mogelijk maakt. Deze app verbindt een medewerker van een bedrijf met collega’s of medewerkers van andere in de buurt gelegen bedrijven om samen te rijden. Het ‘matchen’ vindt plaats op basis van de locatie, werktijden en autobezit. Hoe meer een persoon gebruik maakt van de app, hoe meer punten er worden verzameld. Deze punten kunnen vervolgens worden  ingewisseld voor geschenken. Onder de hashtag #JoinTheMovement probeert Toogethr zoveel mogelijk bedrijven te stimuleren om mee te doen met deze duurzame manier van personenvervoer. 

Een duurzame en efficiënte oplossing
De betrokken partijen zochten naar mogelijkheden om met nieuwe vormen van personenvervoer het haven- en industrieterrein Moerdijk bereikbaar te maken. Dit naar aanleiding van signalen uit het bedrijfsleven dat er problemen zijn met de  bereikbaarheid door het ontbreken van goed en openbaar vervoer. Uit onderzoek volgde verschillende oplossingen, waaronder die van ridesharing. Buiten het feit dat deze app zorgt voor een beter bereikbaar gebied is het ook een erg duurzame oplossing. “Toogethr brengt niet alleen collega’s dichter bij elkaar. Samen met de participerende bedrijven binnen het haven- en industrieterrein Moerdijk kunnen we efficiënter, verantwoordelijker en duurzamer te werk gaan. Toogethr is daar een mooi voorbeeld van!”, aldus Michiel Jansen, Hoofd Engineering Shell Moerdijk en raadslid VNO-NCW Moerdijk. 

Mooie resultaten
“Uit beschikbare data blijkt dat werknemers van de aangesloten bedrijven in Moerdijk tot op heden, ruim 5.000 ritten samen hebben gereden. Dit betekent dat er ruim 16.000 liter aan brandstof is bespaard en ruim 40.000 KG aan CO2. Toogethr gaat nu met medewerkers van bedrijven op het haven- en industrieterrein Moerdijk de uitdaging aan om hier nog een schepje bovenop te doen”, licht wethouder Thomas Zwiers toe. Het doel is om vóór 2020 samen maar liefst 65.000 KG aan CO2 te besparen.

Momenteel gebruiken de bedrijven Shell, ATM, CNC grondstoffen, Havenbedrijf Moerdijk, BMC, SNB, Schütz, DSV en Attero de app, wat resulteert in honderden gebruikers op het haven- en industrieterrein Moerdijk. Bovendien groeit het aantal dagelijks.  Kortom, een succesvol initiatief dat zorgt voor een beter bereikbaar gebied en een schonere omgeving. 

Meer weten over de app Toogethr? Bekijk dan de onderstaande video.

 

 


Vorige Volgende