Nieuws

13/10/2016

Port of Moerdijk wederom gecertificeerd voor duurzaamheid


De European Sea Ports Organisation (ESPO) heeft de haven van Moerdijk opnieuw gecertificeerd voor haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid en milieu. Tijdens het GreenPort Congres in Venetië op 12 oktober 2016 reikte de ESPO het Port Environmental Review System (PERS)-certificaat uit aan Ferdinand van den Oever, directeur van het Havenschap Moerdijk. Het is voor de vijfde keer dat de haven van Moerdijk deze certificering ontvangt.

De PERS-certificering is een onderdeel van het Ecoports Programma van ESPO. PERS is de enige havenspecifieke standaard voor duurzaamheid. De certificering wordt uitgevoerd door Lloyd’s Register Quality Assurance. Op de website van Ecoports geeft de organisatie aan dat de haven van Moerdijk een trouwe supporter is van het EcoPorts programma. De organisatie hoopt dat onder andere het behaalde resultaat in de haven van Moerdijk andere havens in Europa motiveert en inspireert om deel te nemen aan het programma.

Ferdinand van den Oever is bijzonder trots: “Voor de vijfde maal deze certificering ontvangen, is een prachtige beloning voor alle inspanningen die het Havenschap, maar ook de bedrijven op het haven- en industrieterrein, dagelijks leveren om verder te verduurzamen. In de Havenstrategie is duurzaamheid een heel belangrijk uitgangspunt. De gestelde doelen zijn ambitieus. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat wij met elkaar blijven investeren in duurzaamheid en onze doelen zullen verwezenlijken.“

Het PERS-certificaat is twee jaar geldig. Om gecertificeerd te worden moet de haven kunnen aantonen dat het de milieuwetgeving onder controle heeft en iedere twee jaar stappen zet om de impact op de omgeving te verkleinen. De norm om te voldoen aan de standaard wordt elke twee jaar hoger. 25 havens in Europa en omliggende landen zijn op dit moment gecertificeerd door de ESPO.

Bekijk het nieuwsbericht van de ESPO.


Vorige Volgende