Nieuws

19/12/2018

Pilot ridesharing van start bij voldoende animo bedrijven


Gemeente en Havenbedrijf Moerdijk zijn samen met BIM, VNO-NCW en provincie Noord-Brabant op zoek naar mogelijkheden om met nieuwe vormen van personenvervoer het haven- en industrieterrein Moerdijk bereikbaar te maken. Uit onderzoek volgden verschillende oplossingen, zoals bijvoorbeeld ‘deel e-bikes’ die bij de treinstations staan en ridesharing. Op korte termijn willen we deze oplossingen, bij voldoende animo, gaan invoeren onder de bedrijven.

Dit naar aanleiding van signalen uit het bedrijfsleven dat er problemen zijn met de bereikbaarheid door het ontbreken van goed openbaar vervoer. Vooral voor die doelgroep die niet in bezit is van een eigen auto, bijvoorbeeld stagiaires of jongere werknemers. Op termijn kan dit een negatief effect hebben op de aantrekkelijkheid van het vestigingsklimaat voor (nieuwe) bedrijven.

Ridesharing 
Afgelopen woensdag is de ridesharing oplossing van Toogethr gepitched tijdens een bijeenkomst bij Shell Moerdijk. Hierbij waren een aantal bedrijven, die gevestigd zijn op haven- en industrieterrein Moerdijk, aanwezig. Zij reageerden enthousiast. Mede door de lage kosten die met dit systeem gemoeid zijn.

Hoe werkt ridesharing? 
Shell, ATM, CNC Grondstoffen B.V. en Havenbedrijf Moerdijk hebben na de pitch hun deelname aan de pilot ridesharing bevestigd. Andere bedrijven op het haven- en industrieterrein Moerdijk volgen (wellicht) na intern overleg hierover. Ridesharing via bedrijf Toogethr werkt als volgt:

  • App die een medewerker van een bedrijf met collega’s of medewerkers van andere bedrijven verbindt om samen te rijden;
  • Proactief matchen: op basis van locatie, werktijden en autobezit;
  • Belonen met punten door het inwisselen voor prijzen of iets dergelijks;
  • Werkgever meldt bedrijf aan.

Deel e-bikes en Bravoflex systeem
In de nabije toekomst onderzoeken we het commitment voor de inzet ‘deel e-bikes’ op de stations en de bruikbaarheid van het Bravoflex systeem op het haven- en industrieterrein.


Vorige Volgende