Nieuws

23/04/2020

Nieuwe treinverbinding Moerdijk-Geleen brengt Europa nog dichterbij


Rail Operator Hupac maakt een nieuwe treinverbinding bekend tussen de haven van Moerdijk, Rail Terminal Chemelot Geleen en bestemmingen in de UK en Italië. De verbinding is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met logistiek dienstverlener CCT Moerdijk en A2B-online, die voor een naadloze Shortsea-lijn tussen Moerdijk en de UK zorgt. 

Havenbedrijf Moerdijk maakt de verbinding mede mogelijk. Manon Baartmans, Commercieel Manager van het Havenbedrijf: “We zijn blij dat deze verbinding opnieuw tot stand is gekomen. Het versterkt de knooppunt functie van onze haven als multimodale draaischrijf."

Ondernemers in Moerdijk reageren verheugd. André Mast, Commercieel Directeur A2B-online: “Met deze nieuwe spoorverbinding zetten we een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Shortsea in de haven van Moerdijk. Ik verwacht dat we hiermee jaarlijks zo’n 12000 truckbewegingen van de weg afhalen. Zeker in deze tijd is het een prachtige ontwikkeling voor zowel Moerdijk als Geleen.” 

Reactie van Luc Smits, Directeur-eigenaar van CCT Moerdijk: “Het is krachtig van Hupac om juist in deze bijzondere periode vast te houden aan de langetermijnvisie. We zijn hier al geruime tijd over in gesprek met elkaar. De combinatie met Geleen is mooi en meer verbindingen op Moerdijk laten zien hoe belangrijk een goede hub is”.

Bekijk hier de flyer van Hupac met meer informatie.

 

Over Hupac

Hupac is een netwerkoperator in intermodaal transport in Europa. Hupac is al meer dan vijftig jaar pionier op het gebied van innovatief, betrouwbaar spoorvervoer en heeft daarmee een belangrijke bijdrage geleverd aan de modal shift van weg naar spoor. Het netwerk van de Hupac Groep omvat 130 treinen per dag met verbindingen tussen de belangrijkste Europese economische gebieden.


Vorige Volgende