Nieuws

26/10/2016

Nieuwe shortseadienst vanaf Moerdijk naar Noorwegen


Met ingang van 4 november heeft Moerdijk er een nieuwe shortseadienst bij. Het Noorse bedrijf Viasea AS start een lijndienst tussen Moerdijk en Oslo. Een schip van Viasea komt elke woensdag aan in Moerdijk en vaart elke zaterdag terug naar Noorwegen.

Met deze lijndienst biedt via Viasea importeurs, exporteurs, expediteurs en tank/bulk vervoerders in Noorwegen, de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittanië een betrouwbare service met vaste vertrektijden. De eerste afvaart vanuit Nederland staat gepland op 4 november. Het schip komt vervolgens op 7 november aan in Oslo. Viasea kiest voor Moerdijk vanwege de goede bereikbaarheid voor het Europese achterland, zowel over de weg als via spoor en binnenwater.

Uitbreiding van het aantal shortsea-verbindingen is één van de realisatiestrategieën van de Havenstrategie Moerdijk 2030, naast het versterken van de extended-gate-positie en het uitbouwen en verduurzamen van het industrieel complex. Moerdijk is een zeehaven en daarmee een stop in vele kustvaartroutes, of short-sea-shipping-lines. Aan- en afvoer van goederen uit andere Europese havens vindt hier plaats. Met de komst van deze nieuwe lijndienst versterkt Moerdijk haar positie als zeehaven.


Vorige Volgende