Nieuws

19/02/2020

Modelschip “Palembang” overgedragen aan Havenbedrijf Moerdijk


Twaalf jaar lang bouwde dhr. Van den Elshout aan modelschip Palembang. Met een afmeting van zo'n 174 x 34 cm, een bouwwerk van formaat. Dat alle onderdelen handgemaakt zijn en het schip écht kan varen, maken het modelschip extra bijzonder. Op 19 februari draagt het echtpaar Van den Elshout het schip officieel over aan Havenbedrijf Moerdijk. Een feestelijke gebeurtenis waarbij ook burgemeester Jac Klijs, notaris Marco Stout en directeur Ferdinand van den Oever aanwezig zijn.

Passie voor scheepvaart en alles wat daarbij hoort. Dat is de grote inspiratiebron geweest voor de inmiddels 94 jarige meneer van den Elshout bij het maken van dit modelschip. Voordat het echtpaar zich aan wal vestigde, waren zij jarenlang binnenvaartschippers en hadden zij hun eigen schip. Ook in hun huis in Fijnaart zie je deze liefde terug.

"Palembang"

Het modelschip is gebaseerd op vrachtschepen uit de jaren ‘60. De naam “Palembang” verwijst naar de haven van de gelijknamige hoofdstad van de Indonesische provincie Zuid-Sumatra en komt voort uit de tijd dat meneer diende in Nederlands Indië. Het ontwerp van het modelschip is ontstaan uit de fantasie van dhr. Van den Elshout. Twaalf jaar lang legde hij ziel en zaligheid in het schip, waarvan hij alle details zelf maakte.

Havenbedrijf Moerdijk

Vanwege het feit dat het echtpaar geen erfopvolging heeft, zochten zij naar een goede bestemming en kwamen zodoende uit bij Burgemeester Klijs, die hen in contact bracht met Havenbedrijf Moerdijk. Inmiddels heeft het schip een mooie plaats gekregen in de Boardroom en is de “Palembang” zowel vanuit binnen als buiten te aanschouwen. 


Vorige Volgende