Nieuws

14/07/2016

Havenschap Moerdijk en ProRail gaan voor HALI-B


Havenschap Moerdijk en ProRail werken samen aan de beveiliging en verbetering van diverse overwegen in de haven van Moerdijk.

Op woensdag 13 juli onthulden Ferdinand van den Oever, directeur Havenschap Moerdijk en Inés Plasmans, regiodirecteur van ProRail een bord, waarmee zij de samenwerking officieel bekrachtigden. Dit betekent dat 5 overwegen uitgerust gaan worden met een HALI-B. Dat zijn half-automatische lichtinstallaties met (spoor)bomen. Half-automatisch betekent dat de machinist voor de overweg stopt en met een druk op de knop de overweg activeert zodat de trein veilig kan passeren.

Groei

De haven van Moerdijk groeit. Om die groei en het bijbehorende verkeer veilig mogelijk te maken is aanpassing van de overwegen in  de Middenweg en Orionweg noodzakelijk. Het Havenschap Moerdijk en ProRail hebben gezamenlijk alle overwegen in het havengebied met de omringende wegen in kaart gebracht. Beide partijen nemen hun verantwoordelijkheid en zorgen zo voor een vlotte en veilige afhandeling van goederen over spoor, weg en water.


Vorige Volgende