Nieuws

21/10/2014

Haven van Moerdijk opnieuw gecertificeerd voor duurzaamheid door Europese havenorganisatie


Tijdens het GreenPort Congres in Barcelona op 15 oktober jl. is het Havenschap Moerdijk opnieuw gecertificeerd als Ecoport voor haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid en milieu. Het Havenschap laat zien continu op zoek te zijn naar verbetering op het gebied van duurzaamheid en milieu. Dat was voor de European Sea Ports Organisation reden om de hercertificering toe te kennen.

In de Havenstrategie Moerdijk 2030 zijn stevige milieu- en duurzaamheidsambities opgenomen. Het Havenschap Moerdijk weet deze ambities ook nu al te concretiseren, zowel op het haven- en industrieterrein als in de eigen organisatie. Op het haven- en industrieterrein springt bijvoorbeeld het bedrijf Sivomatic in het oog. De fabriek van Sivomatic in Moerdijk is sinds dit jaar 100% CO2-neutraal. Het Havenschap Moerdijk zelf heeft onder meer papierloos vergaderen ingevoerd, zonnepanelen geplaatst, het gebruik van LED-verlichting uitgebreid en een verduurzaming van het inkoop- en aanbestedingsbeleid gerealiseerd.

Jacco Rentrop, programmamanager Ruimtelijke Ordening, Milieu en Duurzaamheid van het Havenschap Moerdijk, is trots op de hercertificering. “Het Havenschap Moerdijk en de bedrijven werken er samen hard aan om het haven- en industrieterrein steeds verder te verduurzamen. Wij zijn daarom heel blij het certificaat opnieuw te mogen ontvangen.”

Deze Ecoports-certificering is een onderdeel van de European Sea Ports Organisation. Om gecertificeerd te worden moet de haven kunnen aantonen dat het de milieuwetgeving onder controle heeft en iedere twee jaar stappen zet om de impact op de omgeving te verkleinen.


Vorige Volgende