Nieuws

05/02/2020

Hackathon Moerdijk


50 studenten, 48 uur: wie komt met de beste oplossing?

Zet een groep studenten bij elkaar en vraag ze om binnen 48 uur te komen met concrete oplossingen voor de prangende vraag: hoe krijgen we stagiairs en jonge medewerkers naar de bedrijven op het haven- en industrieterrein Moerdijk? Op 29 en 30 januari gaan circa 50 studenten van de Avans Hogeschool Breda deze uitdaging aan tijdens een heuse hackathon. Ze krijgen twee etmalen de tijd om met ideeën te komen die ook in de praktijk uitvoerbaar zijn. Het team dat met de beste oplossing komt, krijgt de kans om deze ook echt uit te gaan werken.  

Een hackathon is een evenement waarbij teams non-stop aan de slag gaan om binnen korte tijd oplossingen te verzinnen voor een vraagstuk. Het vraagstuk van deze hackathon is prangend omdat het ook voor bedrijven op Haven- en Industrieterrein Moerdijk een uitdaging is om jongeren aan te trekken voor stage- en werkplekken. En wie kun je dit nou beter voorleggen dan de doelgroep zelf?

De 50 studenten van Avans Hogeschool Breda (HR-Management & Happiness Management) gaan op 29 en 30 januari in teams 48 uur aan de slag, op jacht naar de beste oplossing. Tijdens de hackaton worden bedrijven gevestigd op het Haven- en industrieterrein geïnterviewd door de deelnemende studenten om te komen tot creatieve, concrete ideeën. De jury onder leiding van wethouder Thomas Zwiers (met afgevaardigden van o.a. Avans, Havenbedrijf Moerdijk, gemeente Moerdijk, VNO-NCW en een aantal bedrijven) kiest aan het einde van de hackathon het team met het beste idee.

 

Wat? Avans Hackathon Moerdijk ‘Hoe krijgen we stagiairs en jonge medewerkers naar bedrijven op het Haven- en Industrieterrein Moerdijk?’

Wanneer? 29 en 30 januari 2020

Waarom? Er is een tekort aan jongeren voor stage- en werkplaatsen op het Haven- en Industrieterrein Moerdijk.

Waar? Business Center Moerdijk, Truckweg 4, Klundert

Wie? 50 studenten Avans Hogeschool Breda

 

Meer weten? Bent u als bedrijf gevestigd op het haven- en industrieterrein Moerdijk en wilt u deelnemen aan of op de hoogte blijven van de Avans Hackaton Moerdijk? Neem contact op met projectleiders Raoul van Hijfte (R.vanHijfte@portofmoerdijk.nl) of Christian Janssen (christian@strategyunit.nl)


Vorige Volgende