Nieuws

07/02/2017

GTS Group start nieuwe spoorverbinding Moerdijk-Piacenza


GTS Group, met het hoofdkantoor in Bari, Italië, start met ingang van 13 februari 2017 een nieuwe spoorverbinding op tussen Moerdijk en Piacenza (Italië) en vice versa. De dienst start met drie vertrekken per week vanaf de terminal van CCT in Moerdijk. Het doel is om dit in september uit te breiden naar 6 vertrekken per week. De dienstregeling van de nieuwe spoorverbinding sluit aan op het vaarschema van A2B-online vanuit Moerdijk naar het Verenigd Koninkrijk.

Voor de haven van Moerdijk is het van zeer groot belang dat de haven goede spoorverbindingen heeft. De nieuwe dienst van GTS Group op Piacenza draagt daar aan bij. Het aantal spoorverbindingen in Moerdijk groeit op dit moment snel. Daar is het Havenbedrijf Moerdijk zeer content mee. Ferdinand van den Oever, directeur van het Havenbedrijf Moerdijk licht toe: “Het levert een bijdrage aan de verdere verduurzaming van de haven door het stimuleren van meer vervoer van goederen over water en spoor.” 

“De nieuwe treinverbinding sluit perfect aan op de bestaande treinverbindingen van GTS op Rome, Napels en Bari en ferrydiensten op het Verenigd Koninkrijk, Griekenland en Turkije”, aldus Nick Ahsman, directeur van GTS Nederland.   

Luc Smits, directeur van CCT in Moerdijk, feliciteert GTS met de treindienst op Moerdijk: “De gezamenlijke voorbereiding door GTS, A2B-online en CCT maakt zeer nadrukkelijk duidelijk dat als je met elkaar de schouders ergens onder zet, je bestaande concepten kunt versterken door multimodale oplossingen. Door de nieuwe dienst worden de verbindingen vanaf Moerdijk naar Italië verdubbeld en bieden we de gezamenlijke klanten betrouwbare en efficiënte multimodale verbindingen met hoge frequentie”

CCT investeerde in een nieuwe kraan om de afhandeling van de containers nog efficiënter te laten verlopen.


Vorige Volgende