Nieuws

22/07/2020

Europees geld voor aanleg truckparking Moerdijk


Nederland krijgt dit jaar 62 miljoen euro subsidie van de Europese Commissie voor infrastructuurprojecten. Hiervan gaat 6,5 miljoen euro naar de aanleg van vijf beveiligde truckparkeerplaatsen, waaronder één bij Kanters Moerdijk (A16). De subsidies komen uit het Europese programma voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk (TEN-T).

Met het geld worden 1600 parkeerplekken met voorzieningen voor chauffeurs aangelegd langs vijf belangrijke snelwegen voor het goederenvervoer. De truckparkings komen langs de A15 bij Ridderkerk, de A16 bij Moerdijk, de A67 in Noord-Limburg, de A76 in Zuid-Limburg en bij de haven van Vlissingen. Het is voor het tweede jaar dat minister Van Nieuwenhuizen en de bestuurders van de provincies Noord-Brabant, Zuid-Holland, Limburg en Zeeland succesvol geld ophalen in Brussel voor beveiligde truckparkings. Vorig jaar ging het om een bedrag van 4 miljoen euro.

Dit programma heeft als doel om binnen de Europese Unie tot één grensoverschrijdend hoofdnetwerk voor het vervoer over land, water en door de lucht te komen. In totaal krijgen 11 projecten waar Nederlandse partijen bij betrokken zijn een subsidie van bij elkaar 82 miljoen euro.

Een positieve ontwikkeling voor Port of Moerdijk en het vrachtverkeer in de regio. Met de toezegging komt de aanleg van een truckparkeerplaats met goede voorzieningen een stap dichterbij en daarmee een oplossing voor het tekort aan truckparkings in de regio. 

Bron: ministerie Infrastructuur en Waterstaat 

 


Vorige Volgende