Nieuws

10/12/2020

Eric Vloeimans componeert de muziek voor nieuwe natuurfilm Wild Port of Europe


Trompettist Eric Vloeimans heeft zich verbonden als componist en muzikant aan Wild Port of Europe – De Nieuwe Wildernis 2.0. Deze natuurfilm over de havens van Rotterdam en Moerdijk gaat in het najaar van 2021 in première. Het is de opvolger van De Nieuwe Wildernis, de meest succesvolle Nederlandse natuurfilm ooit.  

“Geweldig om weer met het team van de nieuwe wildernis te mogen werken aan een film over de liefde voor de natuur”,  aldus Eric Vloeimans. In nauwe samenwerking met de regisseurs van de film, Willem Berents en Mark Verkerk, is hij al enige tijd aan de slag met het uitwisselen van door hem bedachte muzikale thema’s met ruwe montages van scènes. Vanuit een basisbezetting in trompet, cello en drums moet de muziek in de film een uniek soundscore opleveren die nog niet eerder in een natuurfilm is toegepast.

Het podium van de film, de haven- en industriegebieden van Rotterdam en Moerdijk, is voor Vloeimans die in Den Bosch is opgegroeid en daarna lang in Rotterdam heeft gewoond een uitdaging. De muziek die hij componeert zal samengaan met de geluiden die in het gebied worden opgenomen. Muziek, geluid en beeld moeten elkaar gaan versterken en de bezoekers in de bioscoop een unieke ervaring laten beleven.

De opnames van de muziek zullen in mei 2021 plaatsvinden waarbij de muzikanten de compositie zoveel mogelijk live gaan inspelen bij de film. Lees meer over Eric Vloeimans hier.

Wild Port of Europe

Het project Wild Port of Europe is een initiatief van VELDKIJKER en EMS FILMS. Zij werken in gezamenlijkheid aan de realisatie van de film Wild Port of Europe/De Nieuwe Wildernis 2.0.

Na de drie eerdere succesvolle, met meer dan een miljoen bezoekers in de bioscoop, uitgebrachte films: De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013), Holland, Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) en De Wilde Stad (Gouden Film 2018) is Wild Port of Europe een mooie nieuwe uitdaging en verrassende toevoeging aan de reeks.

Willem Berents: “Door een natuurfilm te maken midden in de havens en industrie, kleur je als natuurfilmer behoorlijk buiten de lijntjes. Niets aan deze omgeving is zoals je het in een klassiek natuurgebied zou aantreffen. Voor ons als makers van deze film was het dus al in een vroeg stadium duidelijk dat de filmmuziek ook gedurfd en vernieuwend zou moeten worden. We zijn heel trots dat Eric Vloeimans zich als componist aan onze film heeft verbonden. Veelzijdig en kleurrijk als hij is, zal hij als geen ander het verhaal van Wild Port of Europe muzikaal weten te versterken.”

 


Vorige Volgende