Nieuws

04/02/2014

Eerste LME-certificering Independent Commodities Logistics B.V voor opslag metalen


Onlangs heeft het bedrijf Independent Commodities Logistics B.V. (ICL) van de London Metal Exchange (dé wereldwijde handelsbeurs voor industriële materialen) toestemming ontvangen voor opslag van metalen in de loodsen van Euro-Rijn aan de Transitoweg in Moerdijk. Dit betekent dat de vestiging van ICL in Moerdijk als eerste LME gecertificeerde opslagruimte kan aanbieden sinds Moerdijk de status van Good Delivery Point (GDP) van deze beurs heeft. De opslagmogelijkheden zijn voor alle non-ferro metalen, waaronder aluminium. 

De accreditatie van de loodscapaciteit van ICL volgt op de benoeming van het gehele Haven- en Industrieterrein Moerdijk als Good Delivery Point vanuit de London Metal Exchange. ICL is nu het eerste Moerdijkse bedrijf die de certificering heeft ontvangen en dus ook wereldwijd verhandelbare eigendomsbewijzen (celen) mag afgeven. De verwachting is dat er nog verschillende bedrijven een aanvraag in zullen dienen.

 

ICL is een joint venture tussen Euro-Rijn en Hans Cleton. Het bedrijf bestaat sinds begin 2013 en heeft naast de vestiging in Moerdijk ook een vestiging in Rotterdam.


Vorige Volgende