Nieuws

11/04/2016

Distri Rail lanceert nieuwe spoorverbinding Duisburg-Moerdijk


Spooroperator Distri Rail start vanaf 11 april 2016 een nieuwe spoorverbinding tussen Duisburg en Moerdijk. Beide havens spelen een cruciale rol in de Europese multimodale logistiek. De nieuwe dienst is een uitbreiding van de huidige 12 verbindingen per week tussen Rotterdam en Duisburg. Johan Booij, Managing Director van Distri Rail vertelt: “We starten de dienst met drie 3 vertrekken per week en we verwachten de frequentie in de loop van het jaar op te voeren." 

De dienst verbindt Combined Cargo Terminals (CCT) Duisburg Intermodal Terminal met elkaar. De terminal in Duisburg heeft uitstekende verbindingen met het achterland, met spoorverbindingen naar heel Europa, Rusland en China. 
  
Distri Rail initieerde de nieuwe verbinding, maar werd hierbij ondersteund door Port of Moerdijk, Port of Duisburg, CCT Moerdijk en shortseaoperator A2B-online. De dienstregeling sluit aan op het vaarschema van A2B, die 14 vertrekken en aankomsten per week aanbiedt op London Thamesport, Immingham, Teesport en Blyth. Ook sluit de treinverbinding aan op andere shortseadiensten naar Spanje, Portugal en Noorwegen. 


Vorige Volgende