Nieuws

22/09/2020

Containerdienst tussen Moerdijk en Spanje belangrijke versterking


“Het uitbouwen van onze short sea activiteiten is onze belangrijkste ambitie op logistiek gebied. De nieuwe rechtstreekse containerdienst tussen Bilbao en Moerdijk die WEC Lines gaat aanbieden, is een belangrijke versterking van onze spilfunctie in de afhandeling van goederenstromen”, zegt Annette van Ketel, Commercieel Manager Logistiek bij Port of Moerdijk.

WEC Lines start 24 oktober met de nieuwe containerdienst tussen Moerdijk en Bilbao. Dat is een primeur; WEC Lines is de eerste rederij die vanuit Moerdijk rechtstreeks containervervoer met Spanje gaat verzorgen. Het mes snijdt aan twee kanten. Bilbao ontsluit de toegang tot belangrijke Spaanse logistieke knooppunten als Zaragoza, Barcelona, Valencia en Madrid. Omgekeerd krijgen ze in Spanje via Moerdijk directe toegang tot de oostkust van het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Duitsland en Polen.

Missing link
Van Ketel: “De potentie is groot. Spanje hoort tot de 5 grootse economieën van Europa. Spanje was nog een missing link in ons aanbod. De belangrijkste transport as van Noord Europa, het Verenigd Koninkrijk naar Zuid-Europa is nu verbonden met Moerdijk. Dit is een grote stap voorwaarts voor onze draaischijf in het goederenvervoer.”

Daarbij speelt de modal shift ambitie van de haven een hoofdrol. Oftewel het wegennet ontlasten door het gebruik spoor, binnenvaart en short sea te stimuleren. Dit leidt tot minder CO₂-uitstoot en minder files. Modal shift past perfect bij de duurzaamheidsambities die Port of Moerdijk nastreeft.

Strategische locatie
Caesar Luikenaar, Business Development bij W.E.C. Lines reageert: “Voor ons is dit meer dan alleen een dienst tussen Moerdijk en Bilbao. Met deze opstart verbinden we onze Spaanse organisatie beter met Noordwest-Europa, wat grote logistieke voordelen biedt voor alle betrokken partijen. De ontwikkeling van Moerdijk als strategische locatie wordt door klanten meer en meer onderkend en deze nieuwe verbinding gaat daar ook aan bijdragen.”

Langdurige samenwerking
W.E.C. Lines is een maritieme transportorganisatie gespecialiseerd in het vervoer van containers. De dienstverlening concentreert zich vooral op Engeland, Portugal, Spanje, Canarische Eilanden en Noord- en Oost-Afrika. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. WEC Lines maakt al 18 jaar gebruik van de havenfaciliteiten van Combined Cargo Terminals in Moerdijk. Van Ketel: “Als enige zeehaven in Brabant bieden we de rederij een strategische aanloophaven tussen Rotterdam en Antwerpen met uitstekende short sea- en intermodale verbindingen.”


Vorige Volgende