Nieuws

20/10/2022

Chemical Recycling Summit 2022 in Moerdijk


Europa wil klimaatneutraal zijn en daarom is volop inzetten op circulariteit belangrijk. Samen met Circular Biobased Delta organiseren Port of Moerdijk en Shell op 22 november een bijeenkomst met deskundigen, bedrijven, overheden en uitvoeringsinstanties over chemische recycling. Recente ontwikkelingen in markten en beleid wijzen op een duidelijke transformatie en langdurige verandering in de waardeketen en grondstoffen. Hoe krijgen we de transitie naar een circulaire economie voor elkaar? Daar gaat het over tijdens de Summit. Er worden zo'n 100 vooraanstaande deskundigen verwacht vanuit grootbedrijf, overheid, onderzoek en MKB. 

Ontdek de snelgroeiende sector en hoe chemische recycling helpt bij de transitie naar een circulaire economie. Hoor er alles over tijdens de Chemical Recycling Summit (CRS) op 22 november 2022 in Moerdijk.

Meer informatie: https://circularbiobaseddelta.nl/crs
Direct aanmelden: eventbrite.nl/e/tickets-chemical-recycling-summit-2022-371998817477

Voorlopig programma
Het programma bevat sprekers van bedrijven: Shell, Port of Moerdijk, Unilever, Inovyn. Clusters: Smart Delta Resources, Groene Chemie Nieuwe Economie, Chemelot Circular Hub, Chemport Europe. En overheid: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat en de Omgevingsdienst. De belangrijkste onderwerpen van de summit zijn het creëren van de waardeketen, het politieke kader, de visie van de regionale clusters, bedrijfspitches en netwerken. Er worden 100 vooraanstaande deskundigen verwacht vanuit grootbedrijf, overheid, onderzoek en mkb; allen werkend aan de toekomst van Chemische Recycling en het duurzaam maken van de chemische industrie. Het unieke van de Summit is, dat we niet alleen in gesprek gaan over de waardeketen, technologie en innovatie, maar ook aan tafel gaan met overheden en uitvoeringsorganen. Regelgeving kan immers doorslaggevend zijn in het commerciële succes.


Vorige Volgende