Nieuws

21/03/2018

Brand bij Drecht Coating Service


Dinsdagavond 20 maart brak rond 18.45 uur een grote brand uit bij het bedrijf Drecht Coating Services aan de Appelweg in het havengebied van Moerdijk. Rond 21.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Burgemeester Klijs stelde zich ter plaatse op de hoogte. Klijs: “Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Wel was er veel rookontwikkeling die voornamelijk ontstond door de brandende dakbedekking. Alle rook is ongezond. Maar uit de metingen blijkt dat er geen concentraties van stoffen zijn gemeten die schadelijk zijn voor de volksgezondheid. Natuurlijk begrijp ik de ongerustheid van onze inwoners heel goed, zeker gelet op eerdere incidenten in onze gemeente.”

Resten dakbedekking / roetdeeltjes
Bij de brand zijn in de omgeving resten van bitumen dakbedekking en roetdeeltjes vrijgekomen. Deze kunt u met een natte doek verwijderen. Hierna wordt aanbevolen handen te wassen en de doek weg te gooien.

Voor meer feitelijke informatie over de brand verwijzen we u door naar https://www.veiligheidsregiomwb.nl/Nieuws/2018/03/20/Grote-uitslaande-brand-Moerdijk


Vorige Volgende