Nieuws

13/11/2017

Bioscoopfilm De Nieuwe Wildernis 2 speelt zich af in de havens van Moerdijk en Rotterdam


De haven van Moerdijk vormt samen met de haven van Rotterdam het decor voor De Nieuwe Wildernis 2 – Wild Port of Europe. Deze natuurfilm verschijnt in 2020 en is de opvolger van de meest succesvolle Nederlandse natuurfilm tot nu toe: De Nieuwe Wildernis (2013; Gouden Kalf voor Beste film; 700.000 bezoekers in de bioscoop).

De Nieuwe Wildernis 2 – Wild Port of Europe vertelt het verhaal van de onverwachte rijkdom, veerkracht en dynamiek van de natuur in het grootste en drukste transport- en industriegebied van Europa. Het speelt zich af binnen twee werelden die onverenigbaar lijken: de wereld van zware industrie en groots transport aan de ene kant en die van de vrije en spontane natuur aan de andere kant. De film laat zien hoe de natuur zich in dit economische hart van Nederland - tegen alle verwachtingen in – even zo dynamisch ontwikkelt als de menselijke bedrijvigheid.

(Re-)cycle of life
De levenscyclus van planten en dieren in de Poort van Europa kent een onverwachte, extra dimensie. Hun leefomgeving wordt voortdurend omgevormd en hergebruikt. De ‘traditionele’ cycle-of-life verandert in een Re-cycle of life. Letterlijk en figuurlijk! Deze dynamiek stelt bijzonder eisen aan de bewoners en vraagt om durf, pioniersgeest en een enorm aanpassingsvermogen. Sommige soorten blijken daar verrassend goed in te zijn. De Nieuwe Wildernis 2 – Wild Port of Europe vertelt hun verhaal.

Medewerking van havenbedrijf
Het Havenbedrijf Moerdijk verleent, net als het Havenbedrijf Rotterdam, van harte medewerking aan de totstandkoming van de film. Directeur Ferdinand van den Oever: “Als havenbedrijf streven we naar de juiste balans tussen 'people, planet en profit'. Groei van de haven gaat altijd hand in hand met investeringen in leefbaarheid en natuur. De Nieuwe Wildernis 2 laat zien dat de aandacht die wij besteden aan onze flora en fauna effect heeft. Natuur en industrie gaan hier heel goed samen.”

De nieuwe bioscoopfilm is een coproductie van EMS FILMS en Veldkijker.


Vorige Volgende