Nieuws

09/05/2017

A2B-online Container kondigt nieuwe intermodale verbindingen aan voor Moerdijk


Spoor 
Vanaf 8 mei start de Duitse spooroperator Kombiverkehr een nieuwe spoorverbinding tussen Ludwigshafen en Moerdijk. Deze containertrein met een lengte van 650 meter zal 5x per week aankomen in Moerdijk.

geeft

Lineas Intermodal (previously called IFB) hoogt haar frequentie van de spoorverbinding naar Segrate (Milaan) in juni op van 5 naar 6 keer per week. "We zijn trots op de prestatie en het gebruik van deze trein", aldus een woordvoerder van Lineas Intermodal. Den Hartogh Dry Bulk Logistics start in samenwerking met CTS/Meulenberg een drieweekse verbinding tussen Geleen en Moerdijk. Hierop worden met name de polymeervolumes van de klant van Den Hartogh in Geleen getransporteerd. Op verzoek staat deze service ook open voor ander containervervoer. Erik Jan de Bree, Intermodal & Procurement Manager bij Den Hartogh Dry Bulk Logistics zegt: "we zijn erg blij dat we het samen met onze klant en partners voor elkaar hebben gekregen om deze service tussen Geleen en Moerdijk te realiseren. Het laat zien dat we zelfs voor korte afstanden in staat zijn om goederen op een efficiente en duurzame manier te transporteren. Moerdijk is voor ons een voordehandliggende keuze in deze."

Binnenvaart
Vanaf 1 mei is BCTN den Bosch gestart met een binnenvaartdienst naar Moerdijk. Deze dienst vervoert met name voor A2B-online Container, maar het is de verwachting dat andere ladingstromen zullen volgen. Frankenbach Container Services is recent een binnenvaartdienst gestart van Mainz naar Moerdijk. Roland Hesse, Managing Director van FCS: "Er is aanzienlijk volume vanuit ons gebied in Duitsland dat per binnenvaartschip naar Moerdijk kan worden vervoerd. We bieden de verladers hiermee een zeer goed alternatief voor wegtransport.

Toename afvaarten naar Teesport (UK)
Door de toenemende vraag heeft A2B-online Container besloten het aantal afvaarten naar Teesport te verhogen van twee naar drie keer per week. "Met name de nieuwe spoorverbindingen met Ludwigshafen en Geleen zullen een positief effect hebben op het volume op deze route," licht André Mast, Sales Director van A2B-online Container toe. "We vervullen hiermee de wens van een aantal van onze klanten, dus ik ben er trots te kunnen melden dat deze extra afvaart op 20 mei zal starten".

Nieuw schip en extra capaciteit voor A2B-online Container
Door alle projecten waar we de afgelopen maanden aan gewerkt hebben, is extra capaciteit op shortsea voor Moerdijk noodzakelijk," geeft Michael van Keulen, Operations Director van A2B-online Container aan. We hebben daarom de MS Phoenix II aangekocht, een containerschip met een capaciteit van 650 TEU. Dit wordt ons grootste schip en ik verwacht dat we het in de zomer van dit jaar in gebruik kunnen nemen. Het is het vierde schip dat wij in eigendom hebben, naast de twee schepen die wij charteren! Het schip kan in principe op alle lijnen worden ingezet, en we zijn in overleg met alle terminals om te zorgen voor een snelle afhandeling van de schepen, zodat ons sailing schedule betrouwbaar blijft. Het is fantastisch om de groei en ontwikkeling van ons bedrijf mee te maken. De reacties van onze klanten stimleren ons elke dag opnieuw!"

Nieuwe kranen voor CCT
Om al het bovenstaande in Moerdijk te faciliteren heeft terminaloperator C.C.T. (Combined CargoTerminals) geïnvesteerd in twee nieuwe kranen. "Een voor de afhandeling op het spoor en de ander voor het maritieme deel", licht Luc Smits, Managing Director van CCT, toe. "Door de groei hebben we besluiten om deze kranen aan te schaffen. Hiermee hebben wij de faciliteiten om mee te groeien, met name met A2B-online Container. We hebben de lay out van de terminal aangepast om de huidige verblijftijd (dwell time) te kunnen garanderen, we zijn een project gestart om de bereikbaarheid van de terminal te verbeteren en we hebben een nieuw app systeem (fast lane facility), die we aan het einde van het jaar operationeel willen hebben."


Vorige Volgende