Nieuws

05/12/2014

A2B-Online Container begint nieuwe short sea dienst naar BLYTH


A2B-online Container B.V. heeft een overeenkomst gesloten met Transped Limited, de internationale logistieke dochteronderneming van de Port of Blyth, om een nieuwe tweewekelijkse short sea dienst te gaan onderhouden tussen Moerdijk en Blyth. Tegelijkertijd zal de huidige Teesport service worden verhoogd tot eveneens twee afvaarten per week.

Port of Blyth Chief Executive, Martin Lawlor bevestigt in dit kader: “Wij zijn bijzonder verheugd dat we een verbintenis met A2B-online Container hebben kunnen aangaan en hiermee de Port of Blyth hebben verzekerd van een short sea dienst. Met twee afvaarten per week zijn we zeer content en A2B-online Container heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een gerespecteerde short sea operator opererend vanuit Moerdijk. Zij hebben betrouwbare diensten opgezet en zij gaan zeer professioneel te werk. Wij kijken er naar uit om met hen samen te werken en wij zijn vastbesloten om er een succes van te maken.” “Het is werkelijk een teamprestatie van beide kanten, legt Gerard de Groot, algemeen directeur A2B-online Container uit: “De spirit waarin dit tot stand is gekomen is erg goed.” Gerard vervolgt: “Bovendien kunnen we nu ook het zuiden van Schotland aan gaan bieden en een 2e afvaart naar Teesport waardoor wij de hele oostkust van de UK afdekken. Dit zal een geweldige spin-off creëren voor onze huis - huis klanten, maar is het zeker ook interessant voor onze relaties met hun eigen ‘shippers owned’ materiaal. Zij kunnen Moerdijk steeds meer gaan benutten als hub of als depot voor al hun UK verkeer.

Zoals aangegeven start A2B-Online Container met twee afvaarten per week waarvan één gecombineerd met Teesport. Gedurende het jaar wordt bekeken of mogelijk de frequentie en/of de capaciteit wordt uitgebreid. Michael van Keulen, Operations Director van A2B-online Container vervolgt: “Het betekent dat wij een vierde schip aan onze vloot zullen toevoegen. Dit geeft ons meer flexibiliteit omdat we de schepen die nagenoeg identiek aan elkaar zijn op al onze havens en terminals kunnen inzetten. Het schip dat we nu hebben gecharterd is de MS ‘ANJA’ een 320 TEU containerschip. Wij hebben haar al eerder dit jaar gecharterd en dat beviel ons toen erg goed. Zij werd destijds vervangen door de MS ‘ALMA’ die wat groter is.”


Vorige Volgende