Nieuws

09/01/2015

2014 goed voor groei in containers en short-sealines


Het aantal vervoerde containers in de haven van Moerdijk steeg in 2014 flink. In de overslag in tonnages is zelfs een verdubbeling te zien. Ook zag Moerdijk, als vierde zeehaven van Nederland, het aantal short-sealines groeien in 2014. De totale overslag bedroeg ruim 16,5 miljoen ton. Dit is een daling van 9% ten opzichte van 2013. Deze voorlopige cijfers maakte de directeur van het Havenschap Moerdijk, Ferdinand van den Oever, bekend tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van het Havenschap Moerdijk.

Met name in de natte bulk en de minerale oliën voor de chemische cluster ziet het Havenschap Moerdijk een terugloop. Ferdinand van den Oever: “De onderhoudstop en incidenten bij Shell zorgden voor een zware teruggang in de overslagcijfers van deze clusters. Gelukkig is de oorzaak hiervan incidenteel van aard. Met die wetenschap, de signalen van de opkrabbelende economie en de lichte stijging van de tonnages in de zeevaart, verwachten we in 2015 een groei van de totale overslag te kunnen laten zien.”

Volle kracht vooruit was dit jaar het thema van de nieuwjaarsbijeenkomst van het Havenschap Moerdijk. “2015 staat in het teken van het Uitvoeringsprogramma. Samen met de provincie Noord-Brabant, gemeente Moerdijk en andere betrokken partijen maken we een overzicht van alle projecten die voortvloeien uit de Havenstrategie 2030. We staan voor mooie uitdagingen. En dat betekent: Volle kracht vooruit! Zodat dit haven- en industriegebied zijn belangrijke economische betekenis in de Vlaams-Nederlandse Delta behoudt en kan uitbreiden met nieuwe vestigingen van vitale bedrijven,” aldus Van den Oever.


Vorige Volgende